in

Φτιάξε τον τέλειο κήπο χωρίς πολλά έξοδα!

Ο κήπος, όπου υπάρχει, είναι από μόνος του μια πολυτέλεια. Όμως, όταν είναι προσεγμένος, παίζει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη εποχή που το ζητούμενο είναι η ποιότητα ζωής.

Με τη σωστή μελέτη, οργάνωση και αξιοποίησή του, ο κήπος ενδείκνυται για στιγμές χαλάρωσης. Δημιούργησε επιμέρους γωνίες και απόλαυσε την απλότητα και την ηρεμία της φύσης μαζί με την οικογένειά σου.

1.Αν ο δικός σου κήπος περιβάλλεται από ψηλούς τοίχους, μη φοβηθείς να τους χρωματίσεις! Ένα παιχνίδι με φαρδιές, οριζόντιες ρίγες, κατά μήκος, σε δυο ή τρεις αποχρώσεις, θα δώσει μια νέα διάσταση στον εξωτερικό χώρο και θα δημιουργήσει ένα ανατρεπτικό σκηνικό. Μπορείς να το κάνεις και μόνη, ή με τα παιδιά σου! Επίσης, στρώσε το έδαφος ομοιόμορφα με χαλίκι αντί για πλάκες ή μπετόν.

studiodiy.com

2. Μεγάλες πήλινες γλάστρες συνδυασμένες με φυτά της επιλογής σου θα διακοσμήσουν τον κήπο σου με τον καλύτερο τρόπο. Δυνατό διακοσμητικό στοιχείο αποτελεί και μια αέρινη ροζ κουρτίνα τύπου γάζας που θα δώσει χαρακτήρα στον χώρο και δημιουργεί το ιδανικό ονειρικό σκηνικό, ενώ τα φυτά ολοκληρώνουν την απόλυτα χαλαρή ατμόσφαιρα. Επίσης, ένα ξύλινο στρογγυλό τραπέζι σε πράσινο χρώμα θα δώσει ένα απαραίτητο “συν” στο περιβάλλον.

3. Ασύμμετρα τεντόπανα που θυμίζουν πανιά ιστιοφόρου αποτελούν ιδανική προστασία από τις καιρικές συνθήκες και δημιουργούν μια μποέμ ατμόσφαιρα. Επένδυσε με ξύλο τους εξωτερικούς χώρους και τοποθέτησε μεγάλες τσιμεντένιες ζαρντινιέρες στις οποίες μπορείς να φυτέψεις μεσογειακά αλλά και πιο εξωτικά φυτά.

4. Αν θέλεις να δώσεις ένα διαφορετικό στυλ σε κάποιο κομμάτι του κήπου σου, επένδυσε το δάπεδο με πλάκες που θυμίζουν σκακιέρα. Ανάμεσα στις πλάκες άφησε το γρασίδι να αναπτυχθεί, καθώς επίσης και αρκετά είδη φυτών διαφορετικού ύψους, με αποτέλεσμα το πράσινο να κυριαρχεί παντού.

5.Ένας μοντέρνος κήπος χρειάζεται σύγχρονα υλικά και κατασκευαστικές καινοτομίες. Μπορείς να επενδύσεις τον έναν τοίχο μόνο, με καλαίσθητα και πρακτικά υαλότουβλα, αφήνοντας έτσι το φως να εισβάλλει παντού! Inox και ανθεκτικό ξύλο teak συνδυάζονται επίσης για ένα απόλυτα σύγχρονο αποτέλεσμα.

6. Όμορφες γωνίες στον κήπο επιβάλλεται να διαθέτουν, πέρα από πολλά φυτά και δέντρα, πρακτικά και άνετα έπιπλα. Μπορείς να συνδυάσεις ανθεκτικά υλικά, όπως πλαστικό και inox με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός καθιστικού με ιδιαίτερο στυλ. Αν θέλεις να δώσεις ένα άλλο ύφος στον κήπο σου, κρέμασε
μερικές γλάστρες σε κάποιον τοίχο, μόνες τους, ή σε ξύλινη βάση.

7. Μια πρωτότυπη, εύκολη και οικονομική κατασκευή που θα αλλάξει την όψη του κήπου σου είναι και η τοποθέτηση μικρών γλαστρών στον τοίχο. Σε διάφορα μεγέθη, τοποθετημένες σε μεταλλικές βάσεις, θα μεταμορφώσουν τον ψηλό περιμετρικό τοίχο σε μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική άποψη που παραπέμπει σε κρεμαστούς κήπους!

greekista.blogspot.gr

Σπίτι μόλις 22 τ.μ. με όλες τις ανέσεις!

Πάρτε ιδέες από αυτά τα τζάκια εξωτερικού χώρου. Θα ανάψουν τις αισθήσεις !