in

4 Συμβουλές για το “τι χρώμα να βάψεις τους τοίχους σου”

Το βάψιμο των τοίχων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την διακόσμηση ενός δωματίου και γενικότερα του σπιτιού, γι’ αυτό και μας παίρνει τόσο χρόνο το να αποφασίσουμε την απόχρωση που θέλουμε να έχουν οι τοίχοι μας.

casas ideas

Το θέμα όμως είναι το αν κάνουμε τελικά την σωστή επιλογή και ποιες παραμέτρους θα πρέπει να εξετάσουμε πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση!

Για να αποφύγεις λοιπόν τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν αποφασίσεις να βάψεις τους τοίχους σου, σου έχω ετοιμάσει τα καλύτερα tips!

Χρήσιμα tips για να βάψεις το σπίτι σοu Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν με τα tips έχω να σου προτείνω μία νέα εφαρμογή την Vivechrom Visualizer, η οποία είναι διαθέσιμη για Andoid και iOS συσκευές και μέσω της οποίας μπορείς να δεις το πως θα φαίνεται το δωμάτιο σου με το κάθε χρώμα.

Vivechrom Visualizer demo

Casasideas

Επίσης, μπορείς να κάνεις συνδυασμούς χρωμάτων με ένα πάτημα στην οθόνη και να αποθηκεύσεις το αποτέλεσμα σου. Η εικόνα είναι πολύ ρεαλιστική και σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις. Δες το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες!

Μην ξεκινάς από την επιλογή του χρώματος Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες μας είναι ότι ξεκινάμε να επιλέξουμε το χρώμα, χωρίς να έχουμε σκεφτεί πρώτα τα πράγματα που έχουμε μέσα στο κάθε δωμάτιο.

Αν ξεκινήσεις πρώτα από το χρώμα θα δεις στην πορεία ότι θα αρχίσεις να απομονώνεις πράγματα και υφάσματα, μιας και δεν θα σου ταιριάζουν, οπότε θα πρέπει να αγοράσεις καινούρια στην θέση τους.

casas ideas

Άρα για να κάνεις και πιο οικονομική διακόσμηση, ρίξε πρώτα μια ματιά γύρω σου και παρατήρησε τα χρώματα που έχουν τα έπιπλα σου, ακόμη και οι κουρτίνες και τα μαξιλάρια και επέλεγες κάποιο που να μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά μαζί τους.

Μην διαλέγεις πολύ φωτεινά και κορεσμένα χρώματα Μπορεί να έχεις δει ένα χρώμα, όπως για παράδειγμα το μπλε ηλεκτρίκ που αρέσει σε σχεδόν όλες μας και είναι πολύ στην μόδα και να θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και στους τοίχους σου. Εκεί όμως το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό, γιατί άλλο το ύφασμα και άλλο ολόκληρη επιφάνεια.

simvoules-diakosmisis

Το ιδανικό θα ήταν να βρεις μια απόχρωση ελαφρώς πιο μουντή, δηλαδή να έχει μέσα περισσότερο γκρι ή μαύρο. Αν όμως επιμένεις σε ανοιχτό χρώμα θα πρέπει τα έπιπλα σου να είναι σε ουδέτερους τόνους ή ακόμα και λευκό, για να εστιάζεις όλη την προσοχή στον τοίχο.

Δες την συνολική εικόνα του σπιτιού Ακόμα κι αν έχεις ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί η εναλλαγή των χρωμάτων από δωμάτιο σε δωμάτιο να μην φαίνεται τόσο ισορροπημένη και όμορφη.

vapsimo-spitiou-

Οπότε ειδικά αν έχεις ενιαίους ανοιχτούς χώρους, φρόντισε να επιλέξεις χρώματα που να ταιριάζουν μεταξύ τους, ώστε να νιώθεις ότι υπάρχει μια συνέχεια.

Μη σκέφτεσαι μόνο το αγαπημένο σου χρώμα Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι το να βάλουν το αγαπημένο τους χρώμα μέσα στο υπνοδωμάτιο, ότι κάνουν και την καλύτερη επιλογή.

xrwma toixou

Ο συγκεκριμένος χώρος όμως είναι για χαλάρωση και ηρεμία, οπότε αν για παράδειγμα βάψεις τους τοίχους σου κόκκινους θα υπάρχει μονίμως μια ένταση στο δωμάτιο.

Άρα αν θέλεις έναν πραγματικά γαλήνιο χώρο επέλεξε ψυχρά χρώματα, όπως το μπλε και το πράσινο και μάλιστα σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις.

πηγή

Καθαρίστε το εξοχικό σας σε μόλις 90 λεπτά!

Δημιουργικές ρουστίκ ιδέες διακόσμησης σπιτιού