in

Πώς ένα παλιό αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε σε κινούμενη «καλύβα»

Gardener Kevin Nicks from Chipping Norton with his IVA (Individual Vehicle Assessment) tested road legal shed. Kevin has been in dispute with VOSA for over four months, but with support from his constituency MP Prime Minister David Cameron, his fastest shed became 100% complient on the 11th February 2015.nPHONE NUMBER FOR KEVIN IS 07885 175755n(PIC PAUL NICHOLLS) TEL 07718 152168nEDF ENERGY SOUTH WEST NEWS PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2009/2014nWWW.PAULNICHOLLSPHOTOGRAPHY.COM

Όταν οι γείτονες του Kevin Nicks τον είδαν να μαστορεύει στο γκαράζ του σπιτιού του, νόμισαν πως επιδιόρθωνε το παλιό του αυτοκίνητο. Μηχανικός στο επάγγελμα και κηπουρός στον ελεύθερο χρόνο του, ο 51χρονος συχνά έφτιαχνε πράγματα.

Αλλά τα σχέδια του Nicks, στο μικρό χωριό του στο Oxfordshire ήταν μεγαλεπήβολα: μέσα σε επτά μήνες και με σχεδόν 6.500 ευρώ μετέτρεψε το παλιό του Volkswagen Passat, ηλικίας 16 ετών, σε ένα μοναδικό όχημα, την ταχύτερη… καλύβα του κόσμου.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων το όχημα φτάνει μέγιστη ταχύτητα τα 115 χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτητα που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2011.

Έτσι ο 51χρονος φαίνεται πως ξεκινά και νέα… επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς το εκπληκτικό όχημά του είναι διαθέσιμο για ενοικίαση και διαφήμιση.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τη Daily Mail, δέχθηκε τηλεφωνήματα από περισσότερες από 20 εταιρείες που ήθελαν να διαφημιστούν στην ταχύτερη «καλύβα» του κόσμου.
«Κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν», τονίζει ο Kevin, «συνέχεια το φωτογραφίζουν και το ποστάρουν στα social media. Ποια διαφήμιση θα μπορούσε να είναι καλύτερη από αυτή;»

5389-40AD134F-D1A7-0DED-05C5D6EEE744B940-1

shed-spade_3590382b

SJASGHSAD3

Πριν πάρει άδεια για να κυκλοφορεί νόμιμα στους βρετανικούς δρόμους, το όχημα θα πρέπει να περάσει από έλεγχο. Για το ζήτημα αυτό, ο 51χρονος έπεσε πάνω στον τοίχο της βρετανικής γραφειοκρατίας αλλά δεν πτοήθηκε. Απευθύνθηκε στον βουλευτή της περιοχής του που δεν είναι άλλος από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Του έγραψε λοιπόν ένα email εξηγώντας πως είχε φτιάξει το όχημα αυτό και η αρμόδια υπηρεσία που θα δώσει την τελική άδεια για την κυκλοφορία του ολοένα βάζει εμπόδια και κωλυσιεργεί.
Τρεις ημέρες μετά έλαβε την απάντηση με την υπογραφή του πρωθυπουργού.

SJASGHSAD2

«Αγαπητέ κύριε Nicks, σας ευχαριστώ που μου γράψατε για την κινούμενη καλύβα σας. Δείχνει ενδιαφέρον που μεταμορφώσατε το παλιό σας αυτοκίνητο, ένα σχέδιο που είμαι σίγουρη πως χρειάστηκε πολύ χρόνο και προσπάθεια. Σχετικά με την αδειοδότησή του, έγραψα στον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας για λογαριασμό σας, ζητώντας να βοηθήσει. Ας δούμε τι έχει να πει».
Έτσι, ύστερα από 4,5 μήνες αναμονής και αναβολών, ο 51χρονος τελικά κατάφερε να περάσει το όχημά του από τον απαραίτητο έλεγχο τον περασμένο μήνα.
via

Αnti-crisis ideas!

Πως είναι σήμερα το παλιό θησαυροφυλάκιο της Θεσσαλονίκης;