in

Ψαροκόκαλο: Η απόλυτη τάση για το πάτωμα και τον τοίχο που θα σε συναρπάσει

Ίσως να το θυμάσαι από το σπίτι της γιαγιάς σου, το καλογυαλισμένο παρκέ που έλαμπε… κάτω από το βελούδινο καναπέ στο “καλό” καθιστικό, που άνοιγε μόνο για τις γιορτές!

Μπορεί και να το πέτυχες στο πατρικό σπίτι σου, να επενδύει με τη νεοκλασική “αύρα” του τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι! Το ξύλινο πάτωμα “ψαροκόκαλο”, όμως, δεν είναι μια τάση που εύκολα ξεπερνιέται! Η βαθιά και αριστοκρατική ιστορία του (από τα βάθη του 16ου αιώνα!) είναι εκείνη που το κάνει τόσο μοναδικό και το ξεχωρίζει από τους άλλους τύπους δαπέδου!

Ευτυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια, φαίνεται πως η αξία του έχει επανεκτιμηθεί, αφού όλο και πιο συχνά το βλέπεις να… ξαναμπαίνει δυναμικά στα σπίτια και να “απογειώνει” τη διακόσμηση κάθε χώρου που το φιλοξενεί!

Το εντυπωσιακό ζικ ζακ pattern που μπορεί να είναι είτε “ψαροκόκαλο”, είτε chevron κάνει ισχυρή επάνοδο στο interior design και μοιάζει να επικρατεί όλο και περισσότερο στα must do της χρονιάς! Άλλωστε, η επιστροφή στις βάσεις της διακόσμησης και τα “θεμέλια” του design έχει δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για να ευδοκιμήσει μια πρόταση σαν αυτή! Μέσα στο γενικότερο ρεύμα προς το “παλιό” και την ανακύκλωση ιδεών και τάσεων, ξεπηδά και αυτή η αρχοντική ματιά που διανθίζεται με νέες προσθήκες!

Για παράδειγμα, η ζικ ζακ σύνθεση πέρα από το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην επένδυση με πλακάκι, είτε πρόκειται για το πάτωμα, ή για τον τοίχο, ενώ το ίδιο το ξύλινο πάτωμα… ανεβαίνει και στους τοίχους και τα ταβάνια!

Το μοναδικής αισθητικής pattern μπορεί να δώσει νέες διαστάσεις στο σπίτι, αναδεικνύοντας τη διακόσμηση και κάνοντας το χώρο αριστοκρατικό και elegant, σαν να ξεπήδησε χωροχρονικά από τη γαλλική μπουρζουαζία ή τη δανέζικη πρωτοπορία!

Αν, λοιπόν, ετοιμάζεσαι να κάνεις μια σημαντική αλλαγή στο σπίτι, τόλμησε να εντάξεις το chevron και το “ψαροκόκαλο” στη διακόσμησή σου, για να… εξυψώσεις το στυλ του χώρου σου!

Παρακάτω, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο πανέμορφο αποτέλεσμα που δίνει το ζικ ζακ pattern!

Τραχύ και ακατέργαστο ξύλο σε μεγάλο μέγεθος έχει χρησιμοποιηθεί σε chevron διάταξη για να επενδύσει αυτό το σύγχρονο open plan σαλόνι.

Το ζικ ζακ που δημιουργείται με βάση το πλακάκι δίνει μοναδικό αποτέλεσμα στο πάτωμα της κουζίνας.

Το παρκέ “ψαροκόκαλο” κάνει την κουζίνα “ζεστή” και cozy.

Το αγαπημένο subway tile ιδωμένο αλλιώς! Δύο διαφορετικές τάσεις “μπλέκονται” και δημιουργούν μοναδικό συνδυασμό.

Όταν το chevron συναντά την ψηφίδα. Μικροσκοπικά πλακάκια σε σχηματισμό ζικ ζακ.

Mix & match διάθεση στο μπάνιο, όπου τα κυρίαρχα χρώματα της χρονιάς συνδυάζονται με τη διαχρονικότητα του chevron στα πλακάκια.

Το απόλυτο layering για το μπάνιο. Ολόλευκο “ψαροκόκαλο” με τραχιά υφή στον τοίχο που συνδυάζεται άψογα με το μαύρο ματ πολύγωνο πλακάκι του πατώματος.

Urban αισθητική με κλασικά στοιχεία. Μια νεωτεριστική ματιά στο ξύλινο “ψαροκόκαλο”.

Reused ξύλινο παρκέ στο μπάνιο που δίνει αίσθηση καθαριότητας και αρχοντιάς.

Ψαροκόκαλο” και στον τοίχο του μπάνιου για μέγιστη αίσθηση… spa treatment.

tlife.gr

Πολύ σημαντικό: Δείτε ΤΙ πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος ένα πουλάκι που δεν μπορεί να πετάξει. Κοινοποιήστε το!

Φυτεύω φράουλες στο μπαλκόνι μου