in

Nα ήμασταν τώρα εκεί: ένα νέο ξενοδοχείο που αναδεικνύει την ομορφιά της Σερίφου

Οι MOLD Architects σχεδίασαν μια βιώσιμη ξενοδοχειακή μονάδα με έμπνευση από την παράδοση και τη δομή του παραδοσιακού Σεριφιώτικου κελιού. Η ήπια ένταξη και η ανάδειξη του τοπίου και του πολιτισμού του νησιού, αποτέλεσε την κύρια επιδίωξη των αρχιτεκτόνων.

Το κύριο concept της ξενοδοχειακής μονάδας ενσωματώνει το σχεδιασμό, τη βιωσιμότητα, την ευεξία, το φαγητό και τη φιλοξενία για να δημιουργήσει ένα νέο προορισμό για τη Σέριφο και με μακροζωία, ακεραιότητα και σκοπό.

MOLD architects

Η αρχιτεκτονική του υποστηρίζει αυτό το όραμα, δημιουργώντας βιώσιμους χώρους που εμπνέουν τη σύνδεση, αντανακλούν την παράδοση και ενσωματώνονται πλήρως στο περιβάλλον.

Το Keli είναι μια τουριστική μονάδα 2.000τμ στο Καλό αμπέλι στην Σέριφο. Πρόκειται για ένα έργο αρκετά μεγάλης κλίμακας για τα δεδομένα του τόπου οπότε η ηπιότητα της παρέμβασης και η ένταξη ήταν βασική επιδίωξη των αρχιτεκτόνων.

MOLD architects

Η κατασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της γίνεται από φυσικά υλικά όπως ντόπια πέτρα, χυτά φυσικά υλικά, κορμοί λυγαριάς και τεχνητά οξειδωμένες μεταλλικές δοκοί. Η δομή του παραδοσιακού Σεριφιώτικου κελιού χρησιμοποιείται ως αφετηρία της σύνθεσης και αποτελεί την βασική σχεδιαστική μονάδα-δωμάτιο: κύριος χώρος ορθογωνικής κάτοψης με φυτεμένη οροφή που περιβάλλεται από περίκλειστη αυλή.

MOLD architects

Τα κελιά -4 τυπολογιών– τοποθετούνται κάθετα στην κλίση της πλαγιάς και σε οριζόντια κύλιση μεταξύ τους, χαράζουν εκ νέου τους πρόποδες της πλαγιάς με μία αυστηρά τεθλασμένη γραμμή ως μια νέα υψομετρική καμπύλη. Η οριζοντιότητα της σύνθεσης διακόπτεται από κατακόρυφες εξάρσεις, τους πύργους, που στεγάζουν μια 5η τυπολογία διώροφων δωματίων.

MOLD architects

Το σύμπλεγμα των κοινόχρηστων χώρων τοποθετείται ανατολικά και πλησίον της εισόδου του ξενοδοχείου σε ένα κεντρικό κτίριο 3 επιπέδων το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων lobby, εστιατόριο, μπαρ, τεχνητή παραλία με πισίνα υπερχείλισης, αλλά και βιβλιοθήκη, χώρο πολλαπλών χρήσεων, υπαίθριο θέατρο, χώρο yoga, αίθουσες μασάζ, γυμναστήριο και κέντρο spa.

MOLD architects

Οι χώροι αυτοί, εκτός από το κεντρικό κλιμακοστάσιο εσωτερικά, είναι προσβάσιμο και εξωτερικά από κάθε επίπεδο δημιουργώντας διαμπερή περάσματα και επιτρέποντας μια ελεύθερη κίνηση και διασύνδεση όλων των κοινόχρηστων χώρων.

MOLD architects

Το έργο στοχεύει να αναδείξει τη φημισμένη ομορφιά, τον πολιτισμό και την ιστορία της Σερίφου και να δημιουργήσει μια κοινότητα που έρχεται να απολαύσει τις όποιες παροχές που έχει να προσφέρει το Keli Hotel Project και το νησί.

Τίτλος έργου: KELI hotel
Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός / Interior Design: MOLD architects
Αρχιτεκτονική Ομάδα: Ηλιάνα Κερεστετζή, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Μιχάλης Ξηρόκωστας
Τοποθεσία: Μουριά, Σέριφος
Χρονολογία μελέτης: 2019
Κατάσταση έργου: οριστική / τελική μελέτη
Συνολική επιφάνεια κτίσματος: 1.500 m2
Πελάτης: Ιδιώτης
Renders: XENOS design

Πηγή : andro.gr 

archisearch.gr

Ανακάλυψε εναν Φοβερό Τρόπο για να φτιάχνει Χειροποίητα Μελίσσια και έγινε αμέσως viral. Δείτε ΠΩΣ το έκανε!

Αυτό ήταν το Παλιό, Παρατημένο Σαλόνι της. Μόλις το δείτε, μετά την Ανακαίνιση, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!