in

Ιδέες διακόσμησης εμπνευσμένες από… τα ζώδια!

Όταν τα άστρα συνωμοτούν τότε η διακόσμηση αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον αφού αντανακλά τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου. Ποιο στοιχείο δε θα έλειπε ποτέ από το σπίτι ενός ζυγού;

Ποιο χρώμα δεν πρόκειται να δει κανείς στο σπίτι ενός αιγόκερου; Τι απεχθάνεται στο χώρο του ένας παρθένος;

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που σχετίζονται με την προσωπικότητα του καθενός και αντανακλώνται στη διακόσμηση.

Δείτε 12 ενδιαφέρουσες ιδέες για το decor του καθιστικού σύμφωνα με τον τρόπο που θα διακοσμούσε το κάθε ζώδιο.

Οι κριοί είναι πληθωρικοί και ευέξαπτοι χαρακτήρες με έντονο σεξαπίλ, κάνοντας πάντα αισθητή την παρουσία τους όπου και αν βρεθούν. Το περιπετειώδες πνεύμα τους μεταδίδουν και στο σπίτι με βαριά μέταλλα, χρωματικές αντιθέσεις και εντυπωσιακά υφάσματα.

aries

 

Οι ταύροι συνδέονται συναισθηματικά όχι μόνο με ανθρώπους αλλά και με αντικείμενα. Αγαπούν την κομψότητα και τα εκλεκτά αντικείμενα. Επομένως μπορεί να μην αποχωρίζονται την αγαπημένη τους αντίκα όμως δε διστάζουν να τη συνδυάσουν με stylish αντικείμενα και μοντέρνα έπιπλα.

tauro

Οι δίδυμοι είναι δραστήριοι, κοινωνικοί και φροντίζουν πάντα να είναι ενημερωμένοι μέχρι και στο κομμάτι της διακόσμησης. Τους εκφράζει ένας χώρος μοντέρνος ανάλαφρος αλλά και αρκετά πρακτικός. Το coffee table είναι συχνά διακοσμημένο με τα αγαπημένα τους βιβλία και περιοδικά.

geminis

Οι καρκίνοι είναι αφοσιωμένοι στην οικογένεια και αγαπούν τη συντροφικότητα. Επομένως θα κάνουν τα πάντα ώστε να δείχνει φιλόξενος και ζεστός ο χώρος τους, γι αυτό και θα φροντίσουν να βρουν έναν αναπαυτικό καναπέ και θα τον γεμίσουν με απαλά μαξιλάρια σε χαρούμενα μοτίβα. Τα φρέσκα λουλούδια χαρίζουν πάντα ζωντάνια και μία δροσερή νότα κάτι που ένας καρκίνος γνωρίζει καλά και το επιλέγει για το χώρο του.

cancer

Τα περήφανα και αεικίνητα λιοντάρια αγαπούν την πολυτέλεια και δεν το κρύβουν. Θα διαλέξουν πάντα τα πιο εκλεκτά αλλά και πιο εντυπωσιακά έπιπλα και δε θα παραλείψουν την λάμψη του χρυσού στη διακόσμηση. Πως αλλιώς άλλωστε θα προκαλέσουν τον θαυμασμό των καλεσμένων τους;

base_image

Οι παρθένοι αγαπούν την παράδοση γι αυτό και δεν αναζητούν τίποτα το υπερβολικό. Συνθέτουν πάντα κομψούς χώρους με ήρεμες αποχρώσεις. Η τάξη και η οργάνωση είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους αφού οι ίδιοι απεχθάνονται την ακαταστασία.

arsl03_shushan

Οι ζυγοί αγαπούν την αρμονία, τη μόδα και τις τέχνες. Στη διακόσμηση δεν παραλείπουν ποτέ να εντάξουν ένα έργο τέχνης ή έστω να χαρίσουν μία artistic πινελιά στους τοίχους. Τα έπιπλα είναι πάντα κομψά, τα χρώματα συνδυάζονται αρμονικά ενώ το coffee table είναι συχνά διακοσμημένο με αρωματικά κεριά και ποτ πουρί.

52b03106697ab041fe00798f._w.540_s.fit_

Οι εσωστρεφείς σκορπιοί έχουν συχνά την ανάγκη για απομόνωση ενώ δύσκολα θα επιτρέψουν κάποιον να μπει στο μυαλό τους. Το σπίτι για εκείνους μεταφράζεται ως το καταφύγιο τους. Ο φωτισμός είναι πάντα χαμηλός, τα χρώματα στην πλειοψηφία βαθιά και τα έπιπλα ογκώδη και βαριά. Η ατμόσφαιρα εκπέμπει μυστήριο όπως και η προσωπικότητα τους.

dormitoriomorado2

Οι φλογεροί τοξότες είναι δραστήριοι και ταξιδιάρηδες κάτι που μαρτυρά η διακόσμηση του σπιτιού τους η οποία περιέχει αρκετά ethnic στοιχεία και έντονα χρώματα. Το boho στιλ τους εκφράζει αρκετά μιας και είναι χαρούμενο, πολύχρωμο και μακριά από κάθε κανόνα.

kml-london

Οι προσγειωμένοι και φιλόδοξοι αιγόκαιροι δε συμπαθούν τη φλυαρία και οτιδήποτε τους αποσπά από τους στόχους τους. Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι τους το οποίο δεν έχει ποτέ έντονα ούτε πολλά χρώματα. Η διακόσμηση είναι απλή λιτή και απέριττη, με μοντέρνα έπιπλα και minimal αισθητική που δεν έχει ανάγκη από πολλά αντικείμενα για να αναδειχθεί, γεγονός που φανερώνει ότι πατούν γερά τα πόδια τους στη γη.

minimal-decoration-ideas-with-mid-century-furniture-and-black-faux-skin-rug-and-swring-arm-floor-lamp

Οι υδροχόοι είναι ανήσυχα πνεύματα και δε συμβιβάζονται ποτέ με κανόνες και στερεότυπα. Σε αντίθεση με τους ζυγούς, όταν έρθει η στιγμή να διακοσμήσουν δε θα το σκεφτούν και πολύ. Θα γεμίσουν το χώρο με ό,τι τους εντυπωσιάζει χωρίς να ανησυχούν για το αποτέλεσμα. Το mix & match decor είναι αυτό που τους αντιπροσωπεύει.

Black-and-red-look-a-lot-more-trendy-in-living-rooms-when-coupled-with-white

Οι ονειροπόλοι ιχθύες είναι άτομα που λειτουργούν περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική. Για το σπίτι προτιμούν τις παστέλ αποχρώσεις και τις βελούδινες υφές. Επιλέγουν έπιπλα με πλαστικότητα στις γραμμές και οι τοίχοι είναι συχνά γεμάτοι με πίνακες και έργα τέχνης. Σε κάθε περίπτωση η διακόσμηση είναι πάντα παραμυθένια.

10 πράγματα που (σίγουρα) δεν ξέρατε ότι κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων

Μια ξύλινη καλύβα στο Λιβάδι του Παρνασσού