in

Διακόσμησε το πιο μικρό χολ με αυτούς τους δημιουργικούς τρόπους

Το χολ της εισόδου στα περισσότερα σπίτια, ειδικότερα αν πρόκειται για διαμερίσματα πολυκατοικιών, δεν αφήνουν τα περιθώρια για μεγάλες διακοσμητικές επεμβάσεις.

Εμείς ετοιμάσαμε να σας δείξουμε 4 διαφορετικά στιλ διακόσμησης του χολ της εισόδου για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή είσοδο για το σπίτι.

Κρατώντας, λοιπόν, ως σταθερά πως το χολ της εισόδου του σπιτιού είναι ιδιαίτερα μικρό θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ογκώδη αντικείμενα για να εντυπωσιάσουμε μέσα από αυτά.

Του σχεδιασμού:

thehomeissue_epiploeisodou02

Σχεδιάστε σε μια επιφάνεια ενός MDF (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας) το περίγραμμα μιας άρπας και απευθυνθείτε σε ένα μαραγκό για να σας βοηθήσει με το κόψιμο. Αν τα χεράκια σας δεν πιάνουν από σχέδιο τότε αφήστε από την αρχή τον επαγγελματία να σας ετοιμάσει αυτό που θέλετε.

Όταν το παραλάβετε κολλήστε επάνω (με ξυλόκολλα – θα βρείτε σε καταστήματα με είδη δόμησης) ξυλόγλυπτα πρόσθετα κομμάτια (που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας) και βάψτε τα με βερνίκι ξύλου στο χρώμα της επιλογής σας (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία).

Όταν στεγνώσει βιδώστε το νέο σας έπιπλο στον τοίχο και κάντε το κομμάτι αυτού! Δεν θα πιάνει καθόλου χώρο και η είσοδος σας αμέσως θα αποκτήσει μια νέα διάσταση. Αν θέλετε, βέβαια, να ενισχύσετε το αποτέλεσμα μπορείτε να κρεμάσετε ακριβώς από πάνω ένα κάδρο μπαρόκ ύφους σε αντίστοιχο χρώμα με αυτό της κατασκευής σας.

Του ξυλουργού:

thehomeissue_epiploeisodou03

Με υλικά από καταστήματα ξυλουργικού υλικού και εξοπλισμού μπορείτε να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό έπιπλο εισόδου με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής. Θα χρειαστεί να πάρετε 4 έτοιμα πόδια τραπεζιού τα οποία θα τα βιδώσετε επάνω σε ένα τελάρο που θα έχετε φτιάξει ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου σας.

Στη συνέχεια με μεταλλικές γωνίες θα ενώσετε την κατασκευή σας (από την εσωτερική πλευρά του τελάρου) με μια λεία επιφάνεια ξύλου. Σε όλη τη διαδικασία θα δίνετε προσοχή στα cm των ξυλόβιδων έτσι ώστε αυτές να μην εξέχουν σε καμια περίπτωση από την κατασκευή σας (όλα τα εξαρτήματα που αναφέρονται μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη δόμησης).

Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε ένα βερνίκι ξύλου σε μια παλ γαλάζια απόχρωση για την κατασκευή σας ενώ με λευκό μπορείτε να βάψετε τα ξύλινα διακοσμητικά που θα τοποθετήσετε πάνω στο νέο DIY έπιπλό σας. Αντίστοιχα με της φωτογραφίας ξύλινα αντικείμενα μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο πολύ εύκολα μιας και τώρα τα βίντατζ αντικείμενα είναι στη μόδα.

Διαφορετικά μπορείτε να βρείτε σε παλαιοπωλεία παλιές κάσες και φύλλα παραθύρων. Στο τέλος το αποτέλεσμα θα σας θυμίζει κάτι από γαλλική εξοχή.

Της γιαγιάς:

thehomeissue_epiploeisodou04

Δεν είναι λίγες οι φορές που κληρονομούμε έπιπλα από παλαιότερες γενιές και αυτό καμια φορά λειτουργεί υπέρ μας. Μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ότι πρέπει για να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας.

Αν έχετε στην κατοχή σας ένα μακρόστενο τραπεζάκι όπως της φωτογραφίας παρακάτω, αν δεν σας αρέσει το ήδη υπάρχον χρώμα, μπορείτε αφού πρώτα το τρίψετε με γυαλόχαρτο (για να απομακρύνετε το προηγούμενο βερνίκι που είχε) να περάσετε εκ νέου ένα ανοιχτόχρωμο βερνίκι.

Όταν στεγνώσει τρίψτε με ένα ψιλό γυαλόχαρτο επιλεκτικά κάποια σημεία της επιφάνειας για να του δώσετε την όψη ενός «καινούριου πλέον» παλιού επίπλου (τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη δόμησης). Ο συνδυασμός του με την πρόσοψη ενός παλιού παραθύρου μαζί με τα παντζουρόφυλλά του (θα τα βρείτε σε παλαιοπωλεία) θα απογειώσει στιλιστικά το αποτέλεσμα. Στο εμπόριο επίσης μπορείτε να βρείτε αντίστοιχα έτοιμα διακοσμητικά στοιχεία.

Του ποδαριού:

thehomeissue_epiploeisodou05

Ο πιο εύκολος τρόπος να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας είναι να αγοράσετε από το εμπόριο έτοιμο ράφι, στις διαστάσεις που επιθυμείτε, σε πολύ χαμηλή τιμή (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για το σπίτι) και φυσικά σε ένα από τα χρώματα που διατίθενται. Τα ράφια αυτά τοποθετούνται εύκολα στον τοίχο μόνο με δύο τρύπες.

Οδηγίες για την τοποθέτησή τους θα βρείτε μέσα στη συσκευασία τους. Στην ίδια απόχρωση μπορείτε ακριβώς από επάνω να κρεμάσετε και ένα καθρέφτη δίνοντας με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερη διάσταση στο χώρο σας.

Για να ενισχύσετε αυτή την μίνιμαλ εκδοχή της διακόσμησης της εισόδου σας χρησιμοποιήστε την ίδια απόχρωση τόσο για το ράφι όσο και για το περίγραμμα του καθρέφτη.

 spirossoulis.com

To απόλυτο μοντέρνο «καταφύγιο» βρίσκεται στα βουνά της Νορβηγίας

Πάρε ένα ψαράκι! Υπάρχουν τόσοι λόγοι…