in

7 μυστικά για να διαρρυθμίσεις έξυπνα το σπίτι σου!

Κανένα σπίτι δεν μπορεί από μόνο του να είναι τέλειο, γι΄αυτό και δεν υπάρχει τέλεια διαρρύθμιση σπιτιού. Το ιδανικό είναι υποκειμενικό! Μόνο εσύ μπορείς, λοιπόν, να το δημιουργήσεις πάντα σύμφωνα με το στυλ και τα θέλω σου. Θαύματα γίνονται και για ένα μικρό σπίτι ή μια γκαρσονιέρα. Θα λέγαμε πως εκείνα είναι που έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη για μια σωστή διαρρύθμιση!

Θέλεις να επιτύχεις την ιδανική διαρρύθμιση σπιτιού για την περίπτωσή σου; Εμείς, συμβουλευθήκαμε για εσένα τους έμπειρους διακοσμητές της πλατφόρμας μας. Σου προσφέρουμε, λοιπόν, 7 μυστικές συμβουλές για να αξιοποιήσεις και να χαρίσεις στο βασίλειό σου, όλα όσα αξίζει!

Πώς θα αποκτήσεις μία σωστή διαρρύθμιση σπιτιού;

#1 Το καλωσόρισμα

Η πρώτη εντύπωση είναι και αυτή που διαθέτει τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Εν προκειμένω, η είσοδος του σπιτιού σου είναι το σημείο όπου οφείλεις να εμβαθύνεις. Γιατί διαρρύθμιση σπιτιού και διακόσμηση εισόδου πάνε παρέα! Ήρθε η στιγμή να αξιοποιήσεις τις διαστάσεις της, εάν θες να επιτύχεις την ιδανική διαρρύθμιση.

Η είσοδός του αποτελεί και την βιτρίνα του, γι΄ αυτό και πρέπει να φροντίσεις να είναι σωστά διακοσμημένη. Όσο μικρή κι αν είναι, με τα κατάλληλα χρώματα κι επιπλάκια, δύναται να αποτελέσει το σημείο κατατεθέν του σπιτικού και της καθημερινότητάς σου. Αυτό που κυρίως απαιτείται είναι μπόλικη από τη διάθεσή σου και βασικά κομμάτια από το στυλ σου. Παράλληλα, ένας καθρέφτης, ένα πράσινο φυτό, ένα μικρό έπιπλο ή ένα ιδιαίτερο χαλάκι αρκεί για να εντυπωσιάσει όποιον εισέρχεται ή εξέρχεται από το καταφύγιό σου.

#2 Δημιούργησε αντιθέσεις

Μια έξυπνη διαρρύθμιση σπιτιού αναδεικνύεται από τη δύναμη εκείνη που βρίσκεται κρυμμένη στις αντιθέσεις. Αν το βασίλειό σου είναι μικρό, τότε καλό είναι να δημιουργήσεις με όποιον τρόπο μπορείς αντιθέσεις στους χώρους του.

Έτσι, όποιος μπαίνει σε αυτό θα νιώθει κατά την μετακίνησή του πως κάθε φορά βρίσκεται και σε ένα διαφορετικό δωμάτιο. Το σημαντικότερο όλων φυσικά είναι να καταφέρεις να αισθάνεσαι κι εσύ έτσι, παρ΄ όλο που γνωρίζεις απόλυτα την αλήθεια. Ένα έντονο χρώμα στον ένα τοίχο, ένα απαλό σε έναν άλλο, μια ταπετσαρία με ένα ιδιαίτερο σχέδιο, ένα διαχωριστικό χώρου είναι όσα χρειάζεσαι. Το χρώμα στις ποικίλες εκδοχές του, έχει τη δύναμη να ανοίξει κι άλλοτε, να κλείσει τις διαστάσεις. Υιοθέτησέ το συνδυαστικά με το ξύλο, για να παίξεις τόσο με το μήκος όσο και με το μάτι!

#3 Τα έπιπλα με μέτρο

Σίγουρα τα ιδιαίτερα μικρά, πολύχρωμα και λιλιπούτεια έπιπλα είναι πέρα από όμορφα και αξιοζήλευτα. Ίσως να ανήκεις σε εκείνους που τα χαζεύουν για ώρες στις βιτρίνες, μη μπορώντας να αντισταθούν στην όψη τους.

Σκέψου όμως, αξίζει όντως να ενδώσεις σε αυτόν τον πειρασμό; Μπορεί να χρησιμεύσουν ως στολίδια για τον χώρο σου, όμως δεν θα σε βοηθήσουν στις κινήσεις σου. Η σωστή επιλογή επίπλων είναι το παν, αν αναζητάς μια επιτυχημένη διαρρύθμιση σπιτιού. Μην το υπερφορτώνεις επομένως! Βρες τα αναγκαία με βάση το στυλ που διαθέτεις και το χρώμα ή το ύφος που θες να δώσεις στους χώρους του σπιτιού σου. Το ότι πρέπει είναι λίγα, δε σημαίνει πως πρέπει συνάμα να είναι και βαρετά!

#4 Η σωστή οργάνωση

Η καλή διαρρύθμιση σπιτιού θα μπορούσαμε να πούμε πως ταυτίζεται με την ορθή οργάνωση! Η τάξη είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις δυο έννοιες και που οφείλει να γίνει το συνώνυμο του σπιτιού σου. Βάλε, λοιπόν, την οργάνωση στη ζωή σου και στο σπιτικό σου, ειδικότερα! Όσο κι αν αγαπάς τα συρτάρια και τις πολλές ντουλάπες, δεν είναι εδώ αυτό το οποίο χρειάζεσαι. Η τέλεια οργάνωση συνδέεται άξια και με την ορθή εκμετάλλευση των τοίχων.

Πως θα επιτευχθεί αυτό; Με τη βοήθεια του ξύλου και με τη δύναμη που κρύβουν τα ραφάκια! Αξιοποίησε, τους τοίχους και το ύψος που διαθέτει το σπίτι σου για να αυξήσεις τα επίπεδα οργάνωσής του. Θα μπορείς ταυτόχρονα να διακοσμείς αυτές τις επιφάνειες, αναδεικνύοντας το και αισθητικά, με τα στοιχεία εκείνα από τα οποία αποτελείται και το καθιστούν μοναδικό.

#5 Η ιδιαίτερη τραπεζαρία & το τραπέζι

Αν το σπίτι σου δε διαθέτει ξεχωριστό δωμάτιο για τραπεζαρία, μπορείς να του χαρίσεις εκείνη που του αξίζει, δημιουργώντας μια στο σαλόνι ή στην κουζίνα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη για να είναι ικανή να φιλοξενήσει και να προσκαλέσει κάποιον, ακόμη κι εσένα μόνο, σε δείπνο. Εντόπισε μια γωνιά όπου θα ταίριαζε ένα τραπεζάκι και μετάτρεψε το σε ένα ξεχωριστό στολίδι, πέρα από τόπο φαγητού. Αν ούτε αυτό είναι εφικτό για την περίπτωσή σου, κάνε τραπέζι φαγητού το κεντρικό τραπεζάκι που έχεις στο σαλόνι σου. Τοποθέτησε τριγύρω του πουφ ή μαξιλάρες και δημιούργησε την πιο φιλόξενη επιφάνεια στον κόσμο όλο! Μένει μόνο να μαγειρέψεις ή να παραγγείλεις και να καλέσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

#6 Οι μικρές γωνιές

Αν το παλάτι σου δεν μοιάζει και πολύ με τα παλάτια εκείνα που «πρωταγωνιστούν» στις ταινίες, τότε φρόνιμο είναι να εκμεταλλευτείς κάθε γωνιά του. Είναι αδύνατο να ταιριάξεις όλα τα έπιπλα και τα θέλω σου μαζί, όσο κι αν προσπαθήσεις! Τόλμα να υιοθετήσεις διαφορετικά στυλ και να δημιουργήσεις μικρές ξεχωριστές γωνιές. Χάρισε έτσι σε κάθε μια από αυτές τη δική της μοναδική προσωπικότητα.

Παίξε με τα χρώματα, τις επιφάνειες και τους χώρους σου! Δημιούργησε έτσι, νοητά ξεχωριστά κομμάτια για το γραφείο, τον καναπέ, την πολυθρόνα, ακόμη και το γραφείο σου! Θα νιώθεις κάθε φορά σαν να τρυπώνεις για χαλάρωση ή διάβασμα σε ένα άλλο μέρος, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στον ίδιο, κοινό σχεδόν χώρο.

#7 Όλα σε ένα

Δεν είναι ανάγκη να προσπαθείς να χωρέσεις μεμονωμένα έπιπλα στο χώρο σου για να φιλοξενήσουν όσα αντικείμενά σου χρειάζονται στέγη. Παίξε συνδυαστικά και ένωσέ τα! Ποιος είπε πως επειδή έχεις περιορισμένο χώρο δε μπορείς και να προσκαλείς τους φίλους σου για μίνι πάρτι; Μετάτρεψε την βιβλιοθήκη σου σε κάβα ή και το αντίστροφο!

Πάντρεψε ακόμα μια ιδιαίτερη γωνιά του σαλονιού σου με τα αγαπημένα σου ποτά. Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να ταιριάξουν οπτικά τα αντικείμενα που θα διαλέξεις! Μένει να τα αφήσεις στη νέα τους θέση για να μαγεύουν και να κεντρίζουν το ενδιαφέρον όποιου περνά το κατώφλι σου.

Η συμβουλή μας για τη διαρρύθμιση του χώρου σου!
Μη διστάζεις να φέρεις τα πάνω, κάτω! Αν θες να εντοπίσεις την μοναδική για εσένα διαρρύθμιση σπιτιού τότε πρέπει να τολμήσεις! Πειραματίσου, άλλαξε ξανά και ξανά τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα έπιπλα και όλα τα κομμάτια του κάστρου σου. Μόνο έτσι θα βρεις αυτό που στην πράξη είναι το ιδανικό για εσένα. Εκείνο που σε βολεύει και σε εμπνέει! Η διαρρύθμιση που τελικά θα αγαπήσεις είναι και αυτή που θα καταφέρει να αγκαλιάσει με στοργή την καθημερινότητά σου!

Συντάκτης: Ιωάννα Παπαγεωργίο
Άρθρο από το blog.douleutaras.gr

Τι μπορείς να φτιάξεις με μια καφετιέρα εκτός από καφέ;

Ένα εξοχικό σπίτι στην ενδοχώρα του Byron Bay