in

6 Tips για να Κρατήσετε την Άμμο της Παραλίας Έξω από το Σπίτι

Τα παιχνίδια στην παραλία είναι υπέροχα, για όσους τουλάχιστον θέλουν να καταναλώνουν το χρόνο και την ενέργειά τους σε κάτι πιο δραστήριο από το να λιώνουν σε μια ξαπλώστρα καταμεσής της παραλίας, χωρίς βέβαια και αυτό να είναι κατακριτέο.

Όπως κι αν έχει, ό,τι τύπος κι αν είστε, το να μεταφέρετε την άμμο της παραλίας στο σπίτι δεν το γλιτώνετε. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει αυτό να συμβαίνει.

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να κρατήστε την άμμο έξω από το σπίτι είναι να την αφήσετε στην παραλία όπου και ανήκει! Φροντίστε να στεγνώσετε τα πόδια σας καλά πριν φύγετε από την παραλία όπως και τις σαγιονάρες σας έτσι ώστε η «ύπουλη» άμμος να μη βρει νωπό «πρόσφορο» έδαφος για να κολλήσει.

Αυτό μπορείτε να επιτύχετε πραγματοποιώντας την τελευταία σας βουτιά ή το γρήγορο ντους της παραλίας αρκετή ώρα πριν από την αναχώρησή σας, αφήνοντας πάντα τις σαγιονάρες σας στον ήλιο για να παραμένουν στεγνές.

thehomeissue_sand02

Αν πάλι δεν κρατιέστε και συνεχίζετε να κρατάτε τις παιδικές σας συνήθειες με το να βγαίνετε από τη θάλασσα 5 λεπτά πριν την αναχώρησή σας και πάλι υπάρχει τρόπος. Φροντίστε να έχετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας για να ξεπλύνετε τα πόδια σας πριν φτάσετε στο σπίτι. Φυσικά αυτό ισχύει και για το αυτοκίνητο.

Μπορείτε να ξεπλύνετε τα πόδια σας καθήμενοι στο αυτοκίνητο με τα πόδια έξω από αυτό. Στην αρχή ίσως και να μοιάζει η εύκολη λύση το να πάρετε το δρόμο της επιστροφής από την παραλία στο σπίτι με το αμάξι και την άμμο κολλημένη παντού όταν, όμως, πάτε να καθαρίσετε το αμάξι και τη βρίσκετε μπροστά σας μέχρι τα Χριστούγεννα δε θα σας αρέσει καθόλου.

thehomeissue_sand03

Έχετε πάντα μαζί σας παιδική πούδρα. Η χρήση της θα σας εκπλήξει! Μπορείτε να περάσετε μια ποσότητα πούδρας στα χέρια και τα πόδια σας πριν φύγετε από την παραλία και να αφήσετε εκεί ότι της ανήκει. Η πούδρα απορροφά την υγρασία του δέρματος και βοηθάει στο να απομακρυνθεί με ευκολία η άμμος από το δέρμα.

thehomeissue_sand04

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν κήπος έξω από το σπίτι τότε ξεκινήστε να μαζεύετε πέτρες από την παραλία, λείες κατά προτίμηση. Στη συνέχεια, πάρτε ένα ξύλινο καφάσι (που μπορείτε να βρείτε δωρεάν ακόμη και σε ένα μανάβικο) ή αγοράστε ένα ξύλινο τελάρο (μπορείτε αυτό τον καιρό να βρείτε οικονομικά σε καταστήματα πώλησης εποχιακού εξοπλισμού), βάλτε τις πέτρες μέσα και τοποθετήστε τα κοντά στη μάνικα του νερού. Ένα γρήγορο ξέπλυμα πριν μπείτε στο σπίτι θα σας απαλλάξει από το επίπονο καθάρισμα μετά.

thehomeissue_sand05

Για τους μη τυχερούς της υπόθεσης που δεν έχουν κήπο στο σπίτι τους ακολουθείστε μια από τις δύο πρώτες συμβουλές και στη συνέχεια φροντίστε να βάλετε το τραχύ πατάκι της εισόδους σε απόσταση ασφαλείας από την πόρτα. Το πατάκι θα φυλακίζει την περισσότερη ποσότητα της άμμου και θα επιτρέπει την είσοδο μόνο σε μικρότερες ποσότητες. Ακριβώς, όμως, επειδή θα επιτρέπει την είσοδο της άμμου στο σπίτι βάλτε ένα ηλεκτρικό σκουπάκι κοντά στην είσοδο για να μαζεύετε αμέσως τα υπολείμματα της άμμου.

thehomeissue_sand06Η κορυφαία, όμως, λύση είναι το κομπρεσέρ αέρος που με δύο κινήσεις δεν διώχνει μόνο την άμμο από τα πόδια αλλά επιμένοντας μπορείτε να στεγνώσετε μέχρι και το μαγιό σας μέσα σε 1 λεπτό! Το πρόβλημα βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι πως το κομπρεσέρ αέρος δεν ενδείκνυται για οικιακή χρήση. Υπάρχει, όμως, στα βενζινάδικα!! Γι’ αυτό αν υπάρχει κάποιο βενζινάδικο κοντά στην παραλία μη διστάσετε να ζητήσετε να το χρησιμοποιήσετε!

thehomeissue_sand07

Αυτά για την ώρα! Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε από το να σας ευχηθούμε καλές βουτιές.

spirossoulis.com

Originally posted 2016-06-21 23:36:21.

Με την ΙΚΕΑ θα Απολαύσουμε το Φετινό Καλοκαίρι, Διαφορετικά!

DIY – πώς να φτιάξετε μόνοι σας το πιο οικονομικό φορητό air condition!