in

20 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Το να μας φαίνεται πως η κουζίνα είναι μικρή, το ταβάνι χαμηλό, ο χώρος στενός είναι ένα αίσθημα που όλοι μας έχουμε νιώσει, θα μπορούσαμε για ώρες να μιλάμε για τις ατέλειες του χώρου που ζούμε. Πώς όμως θα μπορούσαμε να καλύψουμε αυτές τις ατέλειες και να ξεγελάσουμε το μάτι μας.

Τρόπος 1: Σωστή επιλογή κουρτίνας

11388

Το χρώμα της κουρτίνας θα πρέπει να είναι παρόμοιο με το χρώμα των τοίχων. Παρόμοιες επιλογές χρωμάτων θα κάνουνε τον χώρο σας να φαίνεται πιο μεγάλος. Εκτός από τα παραπάνω οι κουρτίνες δεν θα πρέπει να είναι μεγάλες και βαριές. Οι προτιμότερες κουρτίνες είναι από βαμβάκι.

Τρόπος 2: Περισσότερο φυσικό φως

21288

Τα περβάζια είναι ένας πολύ εργονομικός χώρος και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ράφια . Τα παράθυρα θα πρέπει να είναι πάντα καθαρά, ακόμα και το πιο μικρό δωμάτιο άμα είναι γεμάτο με το φως του ήλιου θα φανεί μεγάλο και αναπαυτικό

Τρόπος 3: Έπιπλα με πόδια

3801

Ο καναπές,το κρεβάτι,το τραπεζάκι για περιοδικά,το κομοδίνο,η ντουλάπα ,όλα τα έπιπλα θα πρέπει αιωρούνται στον αέρα και όχι να είναι ένα με το πάτωμα.

Τρόπος 4: Οργάνωση

4562

Ο τρόπος αποθήκευσης θα πρέπει να είναι προκαθορισμένος , ώστε όλα να είναι πάντα στην θέση τους. Πείτε όχι σε άφθονα μαξιλάρια στο σαλόνι που θα δίνουν την αίσθηση της αταξίας.

Τρόπος 5: Ουδέτερα χρώματα

5465

Τα χρώματα που θα πρέπει να κυριαρχούν στο σπίτι θα πρέπει να είναι ζεστά και ανοιχτά χρώματα που τα διαγράφουν την ύπαρξη των επίπλων , του τοίχου και του ταβανιού στο μάτι.

Τρόπος 6: Βάλτε την δικιά σας υπογραφή

6420

Μπορείτε να αγοράζεται το ύφασμα και να ράβεται μόνοι σας πράγματα όπως οι κουρτίνες,μαξιλαροθήκες έχοντας ένα σταθερό στυλ. Η συνέπεια στο στυλ βοηθάει πραγματικά στην αισθητική εικόνα του σπιτιού.

Τρόπος 7: Έπιπλα με πολλές χρήσεις

7400

Να προτιμάτε έπιπλα τα οποία μπορούν να έχουνε πολλές χρήσεις όπως , καναπέδες- κρεβάτι , αναδιπλούμενα τραπέζια , ντουλάπες που μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο στο σπίτι σας.

Τρόπος 8: Kαθρέφτες

8376

Χρήση καθρεφτών ειδικά απέναντι από παράθυρο ή πόρτα , δημιουργούν την αίσθηση πως ο χώρος μεγαλώνει.

Τρόπος 9: Ισορροπία στην επιλογή των επίπλων

9358

Μερικά απλά πράγματα της διακόσμησης μπορούν δραματικά να κάνουν καλύτερα την εικόνα του χώρου. Για παράδειγμα ένας γωνιακός καναπές μπορεί να σας “φάει” το μισό σαλόνι , ενώ εάν το συνδυάζετε με πιο μικρά έπιπλα θα έκανε να φαίνεται πολύ πιο μεγάλο.

Τρόπος 10: Αξιοποιήστε το ύψος του ταβανιού σας

10351

Ένας πολύς καλός τρόπος να αξιοποιήστε τον χώρο σας είναι η ντουλάπες και οι βιβλιοθήκες από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Φαίνονται μεγάλες αλλά παράλληλα δίνουν και την αίσθηση στο χώρο πως μεγάλωσε.

Τρόπος 11: Μεγαλώστε τα ανοίγματα των παραθύρων με τις κουρτίνες

11389

Τοποθετήστε το κουρτινόξυλο όσο γίνεται πιο ψηλά , οι άκρες της κουρτίνας θα φαίνονται πιο κομψές και οπτικά το παράθυρο θα γίνει πιο μεγάλο.

Τρόπος 12: Προσεγμένα συρτάρια

12329

Αφήστε μερικά συρτάρια άδεια ώστε να δώσετε την αίσθηση αρμονίας και να δώσετε ένα οργανωμένο ύφος στον χώρο σας. Τα μεγάλα βιβλία καλύτερα να τα βάζετε στα κάτω συρτάρια , και στο ύψος του κεφαλιού να βάλλεται κορνίζες με φωτογραφίες ή κεριά

Τρόπος 13: Μην βάζετε τα έπιπλα κολλητά στους τοίχους

13283

Μην φοβάστε να βάλλεται τα έπιπλα σας ακόμα και στο κέντρο του δωματίου. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο και όχι μια σκηνή για χορός. Έτσι θα σταματήσετε να παρατηρείται το πόσο μικρός είναι ο χώρος και απλός θα απολαμβάνετε την ώρα σας στο σπίτι.

Τρόπος 14: Διαφορετικού χρώματος τοίχοι

14301

Δίνοντας ένα πιο βαθύ χρώμα σε έναν η παραπάνω τοίχους , θα δώσετε την αίσθηση του όγκου , που τόσο δεν σας φτάνει στον χώρο σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία ταπετσαρία ή ένα διακοσμητικό σχέδιο.

Τρόπος 15: Ταβάνι με φωτεινό χρώμα

15258

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους είναι πως σε μικρούς χώρους το ταβάνι πρέπει να είναι άσπρου χρώματος. Δίνοντας ένα φωτεινό χρώμα στο ταβάνι θα παρατηρήσετε με την μία πως θα μεγαλώσει ο χώρος σας.

Τρόπος 16: Χρωματιστό πάτωμα

16264

Αυτή η λύση είναι για τους τολμηρούς , όμως είναι η πιο αποδοτική λύση. Οι μακριές γραμμές θα σας κάνουν να νιώσετε πως το δωμάτιο είναι πολύ πλατύ ή πολύ μακρύ.

Τρόπος 17: Διαφανή έπιπλα

17234

Οι καρέκλες και το τραπέζι από υψηλής ποιότητας που είναι διαφανή , είναι η τέλεια λύση για μικρά δωμάτια. Τα διαφανή έπιπλα δημιουργούν την εντύπωση πως είναι άφαντα και δεν πιάνουν χώρο.

Τρόπος 18: Περισσότερες πηγές φως

18240

Ο φωτισμός πρέπει να έρχεται από πολλές πηγές. Η σωστή τοποθέτηση των πινάκων , το λούστρο πάνω από το τραπέζι , τα κεριά στους τοίχους είναι μια τέλεια λύση για μικρούς χώρους. Το καλύτερο είναι το φως να είναι κοιτάει προς το ταβάνι ώστε να φαίνεται πιο υψηλό.

Τρόπος 19: Η καλύτερη διακόσμηση είναι τα έργα τέχνης

19210

Όσο μικρός και να είναι ο χώρος πάντα υπάρχει χώρος για έργα τέχνης. Αντιθέτως ένας μεγάλος πίνακας θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

Τρόπος 20: Ψηλές πόρτες

20204

Οι ογκώδεις πόρτες δίνουν την αίσθηση πως ο χώρος είναι πιο ψηλός και γενικός κάνει τον χώρο πιο κομψό.

Πηγή

Ξενοδοχεία του κόσμου πέρα και από την πιο τρελή φαντασία (Στην τρίτη θέση η Σαντορίνη)

Σπάνιες εικόνες: Περπατώντας στην παγωμένη λίμνη Κερκίνη