in

11 τρόποι να νοικιάσεις (ακριβά) το σπίτι σου στην Airbnb!

Θα ασχοληθούμε με τρόπους για να προσελκύσεις υποψήφιους ενοικιαστές μέσω AirBnb και να νοικιάσεις το σπίτι σου σε καλή τιμή!

Η κρίση μας έχει υποχρεώσει να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατό τρόπο εισοδήματος. Ένας από αυτούς είναι η ενοικίαση του επιπλωμένου διαμερίσματός μας σε τουρίστες, μέσω της πλατφόρμας της AirBnb.

Ένα άδειο αχρησιμοποίητο σπίτι, μπορεί να επιπλωθεί, να διακοσμηθεί και να μπει στον αγώνα της προσέλκυσης επισκεπτών.

Εντυπωσιακά βαμμένη πόρτα, couleur locale (τοπικό χρώμα) και έχεις κάνει εντύπωση από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Τι εκτιμούν οι υποψήφιοι πελάτες

• Το σημείο (και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό).
• Εγγύτητα σε αρχαιολογικούς χώρους υψηλού ενδιαφέροντος (βλέπε Κουκάκι και Νέος Κόσμος λόγω Ακρόπολης).
• Σταθμούς συγκοινωνιών.
• Διακόσμηση.
• Θέα.
• Καθαριότητα.
• Καλές φωτογραφίες.

Η φιλοξενία, οι γάτες και τα γαϊδουράκια είναι εκείνα που φέρνουν τουρισμό στην Ελλάδα. Οι γάτες και τα γαϊδουράκια κάνουν την δουλειά τους, σειρά σου!

Βρες το κοινό σου

Ανάλογα με το σπίτι που προσφέρεις, την διακόσμηση και την τιμή, το αντίστοιχο κοινό θα προσελκύσεις. Προτιμάς οικογένειες με παιδιά; Ζευγάρια; Τουρίστες που ψάχνουν οικονομική λύση; Ιδιοκτήτες κατοικιδίων (που είναι τεράστιο πλεονέκτημα);

Όταν συναντηθείς για να δώσεις το κλειδί ρώτα τους πελάτες «Τι σας άρεσε; Τι σας ώθησε να επιλέξετε το δικό μου σπίτι;». Λαμβάνοντας feedback θα έχεις μια καλή εικόνα για το τι τους αρέσει και τι είδους τουρίστες είναι.

Η αποδοχή κατοικιδίων ζώων είναι τεράστιο πλεονέκτημα και θα το πληρωθείτε, καθώς λίγοι ιδιοκτήτες επιτρέπουν μικρά ζώα.

Αντίστοιχα, αν θες να προσελκύσεις επαγγελματίες, ένα σπίτι στο κέντρο ή στα Βόρεια Προάστια θεωρείται πλεονέκτημα και οφείλεις να έχεις εκτυπωτή και Wi-Fi. Αυτά φυσικά θα τα χρεώσεις 5-10 περισσότερα ευρώ ημερησίως από την τιμή που θα είχες. Τέτοιου είδους επενδύσεις γυρνάνε πίσω.

Ένα μικρό γραφείο την κάνει την δουλειά!

Φωτογραφία

Ένα σπίτι που έχει φωτογραφηθεί από επαγγελματία φωτογράφο αποκτά πλεονέκτημα. Οι φωτογραφίες σύμφωνα με ευρωπαϊκές και αμερικάνικες έρευνες επηρεάζουν τον πελάτη από 33 έως 50%.

Θέμα διακόσμησης

Απέφυγε το κιτς, αλλά κράτα το αυθεντικό. Ένα αντίγραφο αγαλματίδιου δεν πείραξε ποτέ κανέναν, ενώ στα νησιά προτείνεται αδιαμφισβήτητα το μπλε του Αιγαίου με το λευκό ως κύρια χρώματα.

Αντίστοιχα αν θες να προσελκύσεις φίλους του design επέλεξε κάποια iconic και εύκολα αναγνωρίσιμα κομμάτια, τα οποία όπως και να έχει όχι μόνο θα αποσβέσεις την αξία τους, αλλά θα βγάλεις και ζηλευτό κέρδος!

Θυμήσου ότι ασπρόμαυρες φωτογραφίες παλιάς πόλης ή νησιού δίνουν τοπικό χρώμα χωρίς να κουράζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με καδράκια από παλιές ελληνικές διαφημίσεις!

Το design πουλάει. Πούλησέ τους το!

Ελληνική Φιλοξενία!

Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, θα μείνει ένας χάρτης, ένα μπουκάλι κρασί και λίγα φρούτα εποχής ή (καλό) μέλι για να παραφράσουμε τον Ελύτη… Το να ξοδέψεις 20 ευρώ για μια παρέα που θα κλείσει σε εσένα για 5 μέρες, είναι απολύτως αμελητέο όταν θα βγάλεις 250-350 ευρώ.

Αυτοί θα το ευχαριστηθούν και θα σε διαφημίσουν στους φίλους τους και στην πλατφόρμα. Μην ξεπεράσεις το ποσό που έχεις σκεφτεί από την αρχή, αλλά καλό θα είναι να έχεις και φρέσκα λουλούδια.

Ένα μικρό καλάθι με μέλι ή μαρμελάδα, ελαιόλαδο και κρασί θα τους εκπλήξει, εντάσσεται στην ελληνική φιλοξενία και θα τους έχεις πελάτες για πάντα. Ειδικά οι Σκανδιναβοί αν αγαπήσουν ένα μέρος, μπορεί να το επισκέπτονται για μια ζωή…

Σπίτι με προσωπικότητα, όχι την δική σου

Μην διανοηθείς να αφήσεις τις φωτογραφίες-μαυσωλείο με όλους τους συγγενείς που έχουν αποβιώσει στο σπίτι. Είναι άλλο πράγμα το «σπίτι με προσωπικότητα» και άλλο το «μένουμε στο σπίτι μιας γιαγιάς που πέθανε».

Φυτά

Οπωσδήποτε πρέπει να έχεις εύκολα στο πότισμα φυτά εσωτερικού χώρου. Τόσο επειδή θα δείξουν όμορφα στις φωτογραφίες, όσο και επειδή θα νιώθουν όμορφα οι επισκέπτες.

Φωτισμός

Προσπάθησε να βγάλεις φωτογραφίες τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα (αν αυτό κολακεύει το σπίτι σου). Καλύτερα με ζεστό φωτισμό. Θα το εκτιμήσουν και θα καταλάβουν ότι «το έχεις»!

Αυτό που δεν περιμένουν

Δώστους κάτι που δεν το περιμένουν. Μια πόρτα βαμμένη σε έντονο χρώμα, μια κουζίνα με χρώμα, εννοείται γλάστρες δίπλα στην είσοδο ή δύο κούπες στο χρώμα του χαλκού να πιουν το κρασί που τους έκανες δώρο. Η βουκαμβίλια σε πιθάρι είναι ότι καλύτερο και μυρίζει (πλέον) Ελλάδα.

Τέχνη

Να αρχίσουμε να επαναλαβανόμαστε για την τέχνη; Κρίμα δεν είναι; Ένας όμορφος πίνακας με τουλάχιστον 1 μέτρο πλάτος σε κάθε σπίτι είναι αναγκαίος. Αν δεν θέλεις ένα γνωστό αντίγραφο, πόνταρε στο χρώμα ή στην αντίθεση!

Βλέποντας ο υποψήφιος αγοραστής μια τέτοια φωτογραφία με χρώμα, τέχνη και στυλ, είναι πολύ πιθανό να δώσει πολλά περισσότερα χρήματα.

Τα λίγα είναι πολλά

Ένα σπίτι προς ενοικίαση πρέπει να είναι λιτό. Ωραία τα μπιχλιμπίδια που έχεις στην βιτρίνα μαζί με τα ποτήρια προικιά της γιαγιάς, αλλά κουράζουν το μάτι και μυρίζουν σύνταξη…

Είναι πανεύκολο!

Εμπρός λοιπόν τι περιμένεις; Κάνε την εγγραφή σου εδώ: Airbnb.com και ξεκίνα να φιλοξενείς τους πρώτους επισκέπτες κερδίζοντας χρήματα!

*Η νομοθεσία σχετικά με την ενοικίαση σπιτιών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας άλλαξε πρόσφατα, οπότε φρόντισε να ενημερωθείς πριν το καταχωρήσεις ώστε να αποφύγεις πρόστιμα!

decoration.gr

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας, το 1930, ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα διέθετε δικό του αεροδρόμιο για τους VIP πελάτες;

Ομορφιά, απλότητα και ιστορία… Ιδιωτική κατοικία στην Τήνο