in

Πώς να διαλέξετε τον σωστό καναπέ για εσάς σε 5 βήματα

Σε όλους αρέσουν τα καινούργια πράγματα. Το θέμα είναι πώς θα γλιτώσετε τον κόπο και την ανασφάλεια της αγοράς του σωστού νέου καναπέ, επιλέγοντας εκείνον που θα ανταποκρίνεται στα αισθητικά πρότυπά σας και στις ανάγκες σας.

PurpleFurniture6_060111_rect540_thumb

Yellow-sofa-rendering-picture

Βασικά για να διαλέξετε το νέο καναπέ σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε καταλήξει σε ορισμένα στοιχεία του, ανάμεσά τους είναι το στυλ και το ύφασμα που προτιμάτε, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και φυσικά το κόστος του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση δείχνοντάς σας τα πέντε σημεία που πρέπει να εστιάσετε.

sofa_tapizado_telas_diferentes

1. Το στυλ Το δωμάτιο όπου θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να καθορίσει την αισθητική του, καθώς συνήθως άλλη αισθητική έχει ένα αντικείμενο, π.χ., με βοηθητικό / συμπληρωματικό ρόλο και άλλη ένα κύριο κομμάτι της επίπλωσης.

hudsongoodsblog-com

Muebles-Sofa-2-Plazas-Vintage-Dover

Μια πρώτη συμβουλή είναι να αποφύγετε τις extreme επιλογές που καθορίζονται από τάσεις και να βαδίσετε σε πιο διαχρονικά… μονοπάτια. Έναν καναπέ θα τον έχετε στο σπίτι για περίπου δέκα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι διάφορες τάσεις θα έρθουν και θα προσπεράσουν σε αυτό το διάστημα. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά μαξιλάρια για να εντάξετε ή να ανανεώσετε την εικόνα του, όποτε το έχετε ανάγκη. Επίσης, μην ξεχνάτε τα υπόλοιπα βασικά κομμάτια της διακόσμησής σας που θα πρέπει να συνυπάρξει, π.χ. τι στυλ έχουν οι κουρτίνες, τα χαλιά, τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου.

1960s_70s_YellowSofa_2

2. Υφές και χρώματα Κλασικά διλήμματα: Ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ύφασμα για τη στόφα της επένδυσης; Κλασικές απαντήσεις: Τα ανοιχτά χρώματα λερώνονται εύκολα, τα σκούρα κρατάνε περισσότερο. Για άλλη μια φορά, οι ανάγκες σας θα σας καθοδηγήσουν. Ακούστε τες. Έτσι, αν έχετε παιδιά, κατοικίδια ή μαζεύεστε συχνά μεγάλες παρέες, προτιμήστε σκούρα ή πολύχρωμα υφάσματα, καθώς τα μοτίβα τους «κλέβουν» οπτικά τυχόν λεκέδες και ατυχήματα.

mangolaregrande

Amanda+Nisbet+girls+room+w+yellow+sofa

Το δέρμα καθαρίζεται εύκολα αλλά απαιτεί προσοχή στη χρήση. Παρότι η αισθητική του είναι στα πλεονεκτήματα, ο καιρός της χώρας μας το κάνει λιγότερο ελκυστικό, καθώς το καλοκαίρι χρειάζεσαι καλύμματα (τα οποία όμως γλιστράνε επάνω του), διότι είναι ζεστό και ιδρώνεις.

red-sofa-living-room-decor

3. Αξεπέραστη άνεση Επειδή κοιτάζουμε την εμφάνιση και ξεχνάμε την άνεση αλλά εδώ δεν μιλάμε απλώς για ένα μπλουζάκι που αν τελικά δεν σας αρέσει αυτό που διαλέξατε δεν θα σκάσετε κιόλας… καλό είναι να δοκιμάσετε τον καναπέ που σας αρέσει περισσότερο χρόνο από όσον ξοδεύετε για ένα μπλουζάκι.

Modern-Bookshelf-Sofa-Connect-by-Joan-Rojeski-Image

Καθίστε και προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο άνετα αισθάνεστε έπειτα από λίγη ώρα. Προτιμάτε σκληρά μαξιλάρια για το κάθισμα και την πλάτη ή απαλά πουπουλένια που θα βυθίζεστε; Σκεφτείτε τη δική σας διαρρύθμιση και ποιος τύπος καναπέ θα ενταχθεί καλύτερα στον χώρο σας, π.χ, ένας διθέσιος, ένας τριθέσιος, ένας καναπές-γωνία, αν χρειάζεστε επιπλέον στοιχεία, π.χ. ένα-δύο πουφ.

sala-morado-plata

4. Ποιότητα και υλικά Όπως είπαμε παραπάνω ένας καλός καναπές έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον δέκα χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το διαχρονικό σχεδιασμό θα πρέπει να εστιάσετε και στα υλικά. Ένας βαρύς καναπές υποδηλώνει τη στιβαρή κατασκευή του. Η καρυδιά και η οξιά κρατούν ακόμα και σήμερα τα σκήπτρα, καθώς η ποιότητά τους δίνει πολύ καλές και ανθεκτικές κατασκευές. Τα πιο ελαφριά αντικείμενα συνήθως δεν είναι μασίφ, είτε ξύλο είτε μέταλλο.

snoopy-comfortable-sofa-classic-look-with-modern-design-combination-45. Κόστος: Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό Το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε προφανώς καθορίζει την επιλογή σας, καθώς ορισμένα υλικά, π.χ. μασίφ ξύλα ή ατσάλι για τον σκελετό και άλλα υφάσματα με ειδικές επεξεργασίες για να καθαρίζονται εύκολα κοστίζουν περισσότερο ανεβάζοντας την τιμή ενός καναπέ. Ωστόσο, οι επιλογές είναι πλέον τόσες πολλές και από εταιρεία σε εταιρεία οι τιμές μπορεί να έχουν διαφορά. Συνεπώς, μην αποφασίσετε προτού κάνετε μια ολοκληρωμένη έρευνα.

salon_enmoquetado_con_sofa_morado_y_butacas_inglesas_1280x894

πηγή

Ενεργειακό τζάκι: ζεσταθείτε οικολογικά και οικονομικά

Εδώ είναι όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Βάλετε μια Πόρτα Ασφαλείας