in

Το Longcave 2 House στο Βιετνάμ αποφεύγει αριστοτεχνικά κάθε οπτικό θόρυβο

Εκεί, όπου ο χρόνος σταματά και η απόλυτη αίσθηση γαλήνης αναλαμβάνει τα ηνία. Είναι αυτή η αυτοκρατορία ηρεμίας, μακριά από οποιοδήποτε ίχνος υπερβολής και οπτικού θορύβου, η οποία έχει την δύναμη να σαγηνεύει τα βλέμματα και να κατακτά αμέσως το ενδιαφέρον.

Στο σημερινό μας ταξίδι στη νοτιανατολική πλευρά της Ασίας και στο Βιετνάμ, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια πολυτελή κατοικία, η οποία είναι εμπνευσμένη από την άγρια ομορφιά της σπηλιάς “Hang Sơn Đoòng” με την καταρτισμένη ομάδα του “23o5Studio” να έχει δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη χαλαρή προσέγγιση της ζωής.

Συνειδητή απομάκρυνση του στρες και των φόβων, αυτό το σπίτι αντιπροσωπεύει την αφοσίωση στη δημιουργική ησυχία. Είναι μια μικρή όαση ευτυχίας, η οποία ξεχωρίζει στην vivid καρδιά της μεγαλούπολης. Κεντρικό γνώρισμα στην αισθητική φιλοσοφία του είναι η επικράτηση ενιαίων χώρων, προσκαλώντας ιδιοκτήτες και καλεσμένους να βιώνουν διαφορετικά συναισθήματα κάθε φορά σε ένα περιβάλλον, γεμάτο από ενδιαφέροντα ερεθίσματα. Λευκές αποχρώσεις, παχύφυτα και δερμάτινα έπιπλα σε γήινους τόνους συνθέτουν ένα μοντέρνο σπήλαιο. Ένα γοητευτικό παιχνίδι ανάμεσα στο πλούσιο φυσικό φως και στη σκιά έρχεται να ολοκληρώσει το ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Calm is everywhere

Ακόμη ένα σημείο αναφοράς, το οποίο γενικότερα αποτελεί μια κεντρική πρόκληση σχεδιασμού και διαμόρφωσης, είναι η αρμονική συμβίωση ανάμεσα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ειδικά τις ώρες, στις οποίες οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν το γεύμα τους στη μεγάλη ξύλινη τραπεζαρία, έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τον μαγευτικό καταπράσινο κήπο, ο οποίος μοιάζει με αντανάκλαση της κεντρικής εσωτερικής εισόδου. Ένα υπέροχο σκηνικό έχει στηθεί, συμβάλλοντας ενεργά στην απόλυτη αίσθηση ξεκούρασης.

Και η φιλοσοφία της slow καθημερινότητας επεκτείνεται σε κάθε δωμάτιο. Ειδικά στα υπνοδωμάτια, η ανάγκη για απομόνωση και συγκέντρωση έχει τεθεί σε πρώτο πλάνο. Δεν έχει σημασία η ένταση της πόλης, όταν κυριαρχεί ένας λευκός κομψός τοίχος με ψηλά φυτά που έχουν τοποθετηθεί σαν να συντροφεύουν καθημερινά τους ιδιοκτήτες σε ένα γλυκό πρωινό ξύπνημα. Τοπικά υλικά, με πρωταγωνιστεί το ξύλο, έχουν δημιουργήσει την κατάλληλη βάση για τα στρώματα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την επιστροφή στη φύση και στη ζωή μέσα στη σπηλιά. Από το καταφύγιο ηρεμίας, απουσιάζουν περιττά διακοσμητικά αξεσουάρ, αλλά και έπιπλα, αφήνοντας χώρο και ενέργεια να κυλά αρμονικά σε κάθε σημείο.

Source: ArchDaily via glow.gr

 

Από τη Σίφνο με αγάπη: Η εξοχική κατοικία Φυργάνι με την υπογραφή της AKA – APOSTOLOU COLAKIS ARCHITECTS

Cliff House στη Σέριφο