in

Το Hotel Muaré στο Τουλούμ μας αποδεικνύει την ουσία της αυθεντικής πολυτέλειας

Η μαγεία ενός τόπου έχει τη δύναμη να χαρίζει αστείρευτη έμπνευση ακόμη και στους πιο σύγχρονους αρχιτεκτονικούς κανόνες. Στο σημερινό μας ταξίδι στο μακρινό Τουλούμ, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα eclectic boutique ξενοδοχείο, το οποίο αντανακλά την τροπική γοητεία αυτής της γης.

Το Hotel Muaré έχει ταυτιστεί με το ιδανικό καταφύγιο για κάθε επισκέπτη από κάθε άκρη της γης, έχοντας δημιουργήσει το κατάλληλο ατμοσφαιρικό σκηνικό για να ηρεμήσει και να φτάσει στα απαραίτητα για τον ίδιο επίπεδα εσωτερικής αρμονίας και ισορροπίας. Δίπλα στην άγρια ομορφιά της φύσης, συνθέτει μια μοναδική τελετουργία ξεκούρασης. Οι καταπράσινοι κήποι, τα υδάτινα σώματα, τα κομψά και fresh αρώματα και οι ρομαντικοί ήχοι συμβάλλουν ενεργά σε μια μοναδική σύνδεση με το πανέμορφο τοπίο.

Το σχεδιαστικό team της Taller de Arquitectura Viva, κατάφερε να κάνει πράξη ένα όραμα, το οποίο διακρίνεται για τη νοσταλγία προς το παρελθόν.

Κεντρικό χαρακτηριστικό της αισθητικής ταυτότητας του luxurius hotel είναι η αρμονική ένωση ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν. Το αρχιτεκτονικό στυλ παραπέμπει στους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής και τους συνδέει με τις απαιτήσεις και τις τάσεις του σήμερα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες λύσεις αναμεμειγμένες με τοπικά υλικά χαμηλού οικολογικού αντίκτυπου, όπως η πέτρα και το ξύλο. 26 exclusive δωμάτια διακρίνονται για την slow φιλοσοφία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για ιδιωτικότητα και στην οπτική απόλαυση της υπέροχης θέας προς το ατελείωτο πράσινο.

One with nature

Photos: Oddo Leandro, Nico Filgueira

Ο κύριος στόχος της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν από την αρχή να δομήσουν ένα κτίριο, άρτια εναρμονισμένο με το περιβάλλον, ώστε κάθε επισκέπτης του να αισθανθεί μέρος του φυσικού πλαισίου της ζούγκλας των Μάγια. Ο εσωτερικός σχεδιασμός των χώρων συνδέεται με τις χειρωνακτικές τεχνικές κατασκευής της περιοχής, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το chukum (φυτική ρητίνη), του ξύλου και όλων των ειδών τα φυσικά υφάσματα. Κάθε σουίτα διακρίνεται για τις γήινες απαλές χρωματικές της παλέτες, η κατάλληλη βάση για την πιο ήρεμη και αρμονική εμπειρία διαμονής.

Slow living is the key

Photos: Oddo Leandro, Nico Filgueira

Παρατηρώντας πιο βαθιά τους εσωτερικούς χώρους, παρατηρούμε την ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, ώστε να επιτευχθεί ο ιδανικός στόχος για την slow καθημερινότητα των επισκεπτών. Όπως χαρακτηριστικά παρατηρούμε στα premium δωμάτια, τον πρώτο και τελευταίο λόγο κατέχουν τα εξεζητημένα υφάσματα, ενισχύοντας την cozy ατμόσφαιρα, αλλά και τα ιδιαίτερα παιχνίδια ανάμεσα στο φως και στις σκιές. Μοιάζουν με μικρές οάσεις μέσα στην έρημο, με τα πιο επιμελημένα ησυχαστήρια που θα μπορούσε κανείς να γνωρίσει το καλοκαίρι. Από το πρωί μέχρι το βράδυ κάθε στιγμή μοιάζει με μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία.

Photos: Oddo Leandro, Nico Filgueira
Photos: Oddo Leandro, Nico Filgueira
Photos: Oddo Leandro, Nico Filgueira
Photos: Oddo Leandro, Nico Filgueira

Source: ArchDaily  by glow.gr

Mocha Rooms στην Πρέβεζα

Η έπαυλη του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι Μπιτς δεν υπάρχει πια -Κατεδαφίστηκε μετά από 100 χρόνια