in

Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το 2023 στη διακόσμηση του σπιτιού είναι γεμάτα φως

Αν περιμένεις να διαμορφώσεις το σπίτι σου σύμφωνα με τα νέα color trends του 2023, οι 4 νέες αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν σίγουρα θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θ΄ αναβαθμίσουν τον χώρο σου.

Με το 2023 να βρίσκεται προ των πυλών και το 2022 να πλησιάζει στο τέλος του, ο κόσμος του design προετοιμάζεται ήδη για τις νέες, συναρπαστικές τάσεις που θα φέρει ο νέος χρόνος. Brands στον χώρο του σχεδιασμού όπως οι Sherwin Williams, Benjamin Moore, Dunn-Edwards και Behr έχουν ανακοινώσει ήδη όλα τα χρώματα της χρονιάς για το 2023, με την Pantone να αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή της στις αρχές Δεκεμβρίου.

Και με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, αν το 2022 είχε να κάνει με την ηρεμία των πράσινων αποχρώσεων, το 2023 διαμορφώνεται ως η χρονιά των ζεστών, τονωτικών χρωμάτων. Αν αναρωτιέσαι ποιες χρωματικές τάσεις μπορούμε να περιμένουμε το 2023, αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως σε γενικές γραμμές θα δούμε πολλούς γήινους τόνους, ζεστά ουδέτερες ροζ αποχρώσεις και περισσότερους πειραματισμούς με πλούσιες, σκούρες πινελιές και pop χρώματα. Φαίνεται ότι εδώ και πολλά χρόνια, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν πιο τολμηρά χρώματα, και το 2023 φαίνεται ότι επιτέλους είναι έτοιμοι να εντάξουν χωρίς φόβο τολμηρά χρώματα στο σπίτι τους.

Τι να περιμένεις να φέρει το 2023 στα χρώματα της διακόσμησης

1.Γήινοι τόνοι

Αν το χρώμα της χρονιάς που ανακοινώθηκε πρόσφατα για το 2023 από την εταιρία χρωμάτων Sherwin Williams είναι κάποια ένδειξη για το τι θα επακολουθήσει, οι ζεστοί γήινοι τόνοι είναι εδώ για να μείνουν και τη νέα χρονιά. Σε σύγκριση με τα γήινα χρώματα που ήταν δημοφιλή τη δεκαετία του 1990, αυτές οι αποχρώσεις έχουν μια πιο boho και μοντέρνα αίσθηση του μέσου αιώνα.

Οι σιωπηρές αποχρώσεις της τερακότα, του πράσινου, του κίτρινου και του δαμασκηνί θα είναι δημοφιλείς επιλογές για την βαφή των τοίχων, τα χρώματα των επίπλων και τη διακόσμηση του σπιτιού. Αυτά τα χρώματα είναι ζεστά και με τη φυσική τους εμφάνιση προσφέρουν εξαιρετική αντίθεση με τους τόνους του ξύλου που έχουμε δει να επιστρέφουν σε ντουλάπια, έπιπλα και δάπεδα.

2.Πλούσια, σκούρα χρώματα

Το 2022, είδαμε τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και τους ιδιοκτήτες σπιτιών να αισθάνονται όλο και πιο άνετα να πειραματίζονται με έντονα, σκούρα χρώματα. Έτσι οι σχεδιαστές αναμένουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το νέο έτος. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τους πλούσιους τόνους για το 2023 , την καφέ σοκολάτα, το κόκκινο τούβλο και τον σκούρο νεφρίτη. Τα σκούρα χρώματα έχουν ένα βάθος που δεν μπορείς να το αποκτήσεις από pastel ή ουδέτερα χρώματα. Έτσι, δημιουργούν αυτά τα πραγματικά βαθιά υπέροχα σχέδια που είναι απόλαυση για τα μάτια (αλλά και την ψυχή μας).

3.Ροζ και ροζ αποχρώσεις

Ναι, επιτέλους, τα γήινα και κυκλοθυμικά ροζ είναι η χρωματική τάση για την οποία είμαι πιο ενθουσιασμένη για το 2023. Το ροζ από τη φύση του είναι ένα χρώμα που προάγει την ηρεμία και τη θεραπεία. Με εταιρείες χρωμάτων όπως ο Benjamin Moore, ο Sherwin Williams και ο Dunn-Edwards να επιλέγουν όλες μια ροζ απόχρωση ως χρώμα της χρονιάς (Raspberry Blush 2008-30, Redend Point και Terra Rosa, αντίστοιχα), φαίνεται ότι το 2023 έχει οριστεί ως η χρονιά των ροζ αποχρώσεων. Να θυμάσαι πως τα πλούσια μοβ και τα σκονισμένα ανοιχτά ροζ είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσεις λάμψη σε ένα δωμάτιο.

theissue.gr

Μέσα σε αυτά τα κοντέινερ κρύβεται κάτι εντυπωσιακό…

Μετατροπή φυλακής σε ξενοδοχείο