in

Πώς να πακετάρετε τα πράγματα σας για την μετακόμιση

Η μετακόμιση είναι μια από τις πιο δύσκολες διαδικασίες στην οποία όλοι μας κάποια στιγμή πρέπει υποβληθούμε. Μια μετακόμιση απαιτεί από εμάς και τα μέλη της οικογένειας μας πολύ χρόνο και κόπο.

Η μετακόμιση του σπιτιού μας δεν είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε μόνο την μέρα που θα μεταφέρουμε τα πράγματα αλλά πρέπει να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο τις προηγούμενες μέρες για να πακετάρουμε και να ετοιμάσου τα πράγματα μας αλλά και αρκετό χρόνο μετά έτσι ώστε να ξεπακετάρουμε και να ταχτοποιήσουμε τα πράγματα μας στο νέο μας σπίτι.

55877-600-394

Το πακετάρισμα των πραγμάτων σας μπορεί να σας φαίνεται το απίστευτα κουραστικό και δύσκολο αλλά είναι απαραίτητο να γίνει. Για αυτό τον λόγο δώστε προσοχή στα 10 πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε σχετικά με το πακετάρισμα των πραγμάτων σας.

Ξεκινήστε νωρίς.
Ξεκινήστε να οργανώνεται το σπίτι σας για την μετακόμιση από νωρίς. Το πακετάρισμα των πραγμάτων σας και η άλλη προετοιμασία που θα πρέπει να γίνει θα σας πάρουν πολύ χρόνο και το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να πακετάρετε τα πράγματα σας μέχρι το τελευταίο λεπτό ενώ υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνετε.

mudanza_1

Μπορείτε να πακετάρετε εκ των προτέρων και απλός να αφήσετε έξω κάποια μικρά πράγματα που θα σας χρειάζονται κάθε μέρα μέχρι να μετακομίσετε όπως είναι πιάτα, μαχαιροπίρουνα, κάποια πράγματα καθαρισμού.

Βάλτε ετικέτες στις κούτες
Πολλές φορές μπορεί να τύχει να μεταφερθούν ξεχωριστά οι κούτες από τα έπιπλα σας και να μην είναι οι μόνες κούτες μέσα στο φορτηγό που θα τις μεταφέρει. Για αυτό θα πρέπει να γράψετε πάνω στην κάθε μια κούτα το όνομα σας, το τελικό προορισμό και τι μεταφέρεται μέσα στην κούτα.

caja-familia-mudanza

Χρησιμοποιήστε γερές κούτες
Να χρησιμοποιήσετε κούτες οι οποίες είναι ειδικές για μετακόμιση αν είναι δυνατόν. Μην χρησιμοποιήσετε κουτές από super market γιατί δεν είναι καθόλου καλής ποιότητας και δεν τα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε μέσα σε αυτές δεν θα είναι καθόλου ασφαλή. Τα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης μπορεί να φαίνονται ανθεκτικά αλλά συχνά αποδυναμώνονται ή ανοίγουν επειδή δεν αντέχουν πολύ βάρος στο εσωτερικό τους. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα τοπικό κατάστημά με προϊόντα μετακόμισης και να χτυπήσετε ειδικά χαρτοκιβώτια.

cajas-mudanza-50x40x40-nuevas_MLA-O-3117329138_092012

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα μπορείτε να ζητήσετε χρησιμοποιημένα χαρτοκιβώτια που είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ειδική ταινία για να σφραγίσετε τις κούτες. Αν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη ταινία είναι πολύ πιθανό μετά από λίγο ζόρισμα να ανοίξει το χαρτοκιβώτιο σας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλατε όλη η δουλειά σας να πάει χαμένη επειδή δεν αντέχουν τα χαρτοκιβώτια και ανοίγουν όταν πάτε να τα μεταφέρεται.

Να πακετάρετε τα πάντα
Τα μικρά πράγματα που μεταφέρετε κατά την διάρκεια της μετακόμισης έχει διαπιστωθεί ότι είναι πολύ εύκολο να σπάσουν. Για αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει να παραλείψετε να συσκευάσετε το καθετί. Αν μένουν κενά μέσα στην κούτα μην τα αφήσετε έτσι γιατί κατά την μεταφορά μπορεί να σπάσει ένα από τα αντικείμενα που είναι μέσα στην κούτα. Να γεμίσετε τα κενά με χαρτόνια ή ένα ειδικό υλικό έτσι ώστε οι κούτες να είναι όσο πιο σταθερές γίνεται.

Μην υπερφορτώνετε τα κιβώτια
Αν έχετε να μεταφέρετε βαριά αντικείμενα όπως είναι βιβλία ή εγκυκλοπαίδειες προσέξτε μην γεμίσετε μέχρι πάνω τις κούτες και μετά είναι αδύνατον να μεταφερθούν. Για αυτόν τον λόγο να πακετάρετε αυτά τα αντικείμενα ξεχωριστά και σε μικρότερες κούτες έτσι ώστε να μεταφέρονται πιο εύκολα. Προσέξτε κάθε κούτα να μην υπερβαίνει το όριο των 10 κιλών.

mudanza (1)

Μην εμπιστεύεστε τις εφημερίδες.
Οι εφημερίδες μπορεί να φαίνονται ως μια καλή ιδέα για να γεμίσετε τον κενό χώρο μέσα στις κουτές σας. Αυτή όμως είναι μια πολύ πρόχειρη λύση καθώς οι εφημερίδες μπορούν να αφήσουν σημάδια στα πολύτιμα αντικείμενα σας. Έτσι σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό χαρτί για αυτές τις περιπτώσεις που μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα που πουλούν προϊόντα για μετακομίσεις.

hacer-tu-propia-mudanza-668x400x80xX

Να πακετάρετε και στις βαλίτσες σας
Τα ρούχα σας, τα σεντόνια σας και άλλα παρόμοια είδη μπορούν να συσκευαστούν μέσα στις βαλίτσες σας. Επίσης, κάποιες ειδικές ριγέ σακούλες μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση. Σε καμία όμως περίπτωση μην προσπαθήσετε να μεταφέρετε τα ρούχα σας σε απλές πλαστικές σακούλες. Αυτές οι σακούλες δεν είναι καθόλου ανθεκτικές και έτσι μπορούν πολύ εύκολα να σκιστούν και όλα τα ρούχα σας να βρεθούν κάτω.

Πιάτα και εύθραυστα αντικείμενα
Όσον τα εύθραυστα σας αντικείμενα όπως είναι τα γυάλινα σκεύη και τα πιατικά, το καλύτερο είναι να τυλίγετε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και να το τοποθετείτε ανάποδα μέσα στην κούτα. Αν τα πακετάρετε με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιο δύσκολο να σπάσουν.mudanzas-enseres

Αφού τυλίξετε κάθε πιάτο ξεχωριστά, τυλίξτε ξανά τα πιάτα ανά πεντάδες μεταξύ τους. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις συσκευασμένες πεντάδες μέσα στα χαρτόνια και καλύψτε τα κενά με το ειδικό χαρτόνι έτσι ώστε η κούτα να είναι όσο πιο σταθερή γίνεται.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει έξω από όλα αυτά τα κουτιά ότι το περιεχόμενο τους είναι εύθραυστο και ότι τα έχετε δέσει με την ειδική για αυτές τις περιπτώσεις κορδέλα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα γιατί αν το παραλείψετε μπορεί να μην προσέξουν τις κούτες αυτές και κατά την μεταφορά να σπάσουν. Σε αυτήν την περίπτωση ο μόνος που θα έχει την ευθύνη για αυτήν την απώλεια θα είστε εσείς που δεν επισημάνατε ότι είναι εύθραυστά.

Μεγαλύτερα αντικείμενα
Μεγαλύτερα αντικείμενα όπως καρέκλες, τραπέζια και καναπέδες προφανώς και δεν χωράνε σε κούτες. Για να προστατέψετε αυτά τα αντικείμενα θα αγοράσετε ένα ειδικό υλικό με φούσκες με το οποίο θα καλύψετε γύρω γύρω τα έπιπλα σας για να είναι απόλυτα προστατευμένα κατά την μεταφορά.

Τι να μην κάνετε
Τέλος είναι πολύ σημαντικό να μην πακετάρετε μαζί με τα αλλά σας υπάρχοντα διαβατήρια, ταυτότητες, σημαντικά έγραφα καθώς και πολύτιμα κοσμήματα. Όλα αυτά θα πρέπει να τα έχετε μαζί έτσι ώστε να είστε σίγουρος ότι δεν θα χαθούν. Αν τα πακετάρετε μαζί με όλα υπάρχοντα σας είναι πολύ πιθανό να χαθούν ή και να σας τα κλέψουν.

Mudanzas_4

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό σας καταλαβαίνετε ότι δεν αξίζει να πανικοβάλλεστε. Εφαρμόστε αυτές τις συμβουλές και ξεκινήστε το πακετάρισμα όσο πιο νωρίς γίνεται και θα είστε απόλυτα έτοιμοι για την μετακόμιση.

πηγή

Γυάλινο σπίτι… αναπτύσσεται γύρω από ένα δέντρο!

Αυτή η σκηνή θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που κάνατε κάμπινγκ μέχρι σήμερα