in

Ο επίγειος παράδεισος της Iλεάνας Μακρή στο νησί της Αποκάλυψης

Ήταν το 1982, όταν η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο.

Η ομορφιά της χώρας σε συνδυασμό με τη μυστικιστική ενέργεια του τόπου τη μάγεψαν από την πρώτη στιγμή και από τότε γεννήθηκε μια σχέση αγάπης. «Στο σπήλαιο της Αποκάλυψης βάπτισα την κόρη μου -η πιο ευτυχισμένη εμπειρία που έζησα εδώ-, κάτι που μ’ έδεσε για πάντα με τον τόπο κι έτσι αποφάσισα να χτίσω το σπίτι μου». Η κατοικία χτίστηκε το 1789 και η Ιλεάνα Μακρή την αγόρασε το 2006. Τότε έκανε μια ολική ανακαίνιση, αφήνοντας ανέπαφους μόνο τους τοίχους. Η ίδια εργάστηκε μαζί με τους ειδικούς για περίπου έναν ολόκληρο χειμώνα για την ανακαίνιση του σπιτιού. Ένα μοναδικό κτίριο που, αν και βρίσκεται στη χώρα της Πάτμου, σου δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας, χαλάρωσης και απομόνωσης.

Είναι ο προσωπικός παράδεισος για εκείνη, όπου σχεδιάζει με ηρεμία και νιώθει περήφανη κάθε φορά, για τα κοσμήματα που δημιουργούνται εκεί. «Αυτό που ξεχωρίζω στους ανθρώπους του νησιού είναι, ότι είναι βαθιά θρησκευόμενοι και η ζωή τους έχει ως επίκεντρο τη ζωή του μοναστηριού και τη θρησκευτική παράδοση».

Στην απίστευτα κομψή αυτή κατοικία, με την αψεγάδιαστη αισθητική και την ιδιαίτερη αύρα, το λευκό χρώμα έχει την τιμητική του με τις λεπτομέρειες σε pale green αποχρώσεις και τα χειροποίητα μαξιλάρια σε διάφορα χρώματα, που προέρχονται από τα ταξίδια της σε όλον τον κόσμο, να δίνουν το δικό τους στίγμα.

Σε κάθε χώρο, ξεχωριστά έπιπλα δημιουργούν μοναδικές γωνιές, έπιπλα που έχουν σημασία για την Ιλεάνα. Πολλά από αυτά και κάποια αντικείμενα προέρχονται από παλαιότερα σπίτια της ίδιας, -η πρώην κατοικία της στη Νέα Υόρκη και το παλιό σπίτι της μητέρας της στο Λονδίνο-, όπως η καρέκλα, ο καθρέφτης και τα κηροπήγια.

Η ίδια περνάει τα καλοκαίρια της στο νησί, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ προσπαθεί όλο και πιο συχνά, κατά τους χειμερινούς μήνες, να το επισκέπτεται.

Αν και πρόκειται για ένα καλοκαιρινό σπίτι, η Ιλεάνα Μακρή απολαμβάνει να βρίσκεται εκεί και τον χειμώνα, καθώς είναι πολύ ζεστό και cozy, ενώ η αγαπημένη της γωνιά είναι μπροστά στο τζάκι, σχεδιάζοντας νέες δημιουργίες.

Ονειρεμένη είναι και η κρεβατοκάμαρα, καθώς ανοίγοντας τα μάτια το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς είναι το γαλάζιο της θάλασσας. Αγαπημένο σημείο του σπιτιού είναι επίσης, η βεράντα που έχει θέα τη θάλασσα, όπου περνάει στιγμές με φίλους και μόνη, απολαμβάνοντας τον ευλογημένο τόπο και την ανατολή του ήλιου σ’ ένα σκηνικό ονειρεμένο. «Μετά από 10 χρόνια φαντάζομαι τον εαυτό μου να περνάω περισσότερο χρόνο στο νησί που αγαπώ πολύ, ακόμη και την περίοδο του χειμώνα».

glow.gr

Μετατρέπει αραχνιασμένα τούβλα στο πιο όμορφο διακοσμητικό αυλής που έχετε δει ποτέ!

Pensão Agrícola, Από παλιό αγροτόσπιτο σε ξενοδοχείο στην Πορτογαλία