in

House Report: Μπείτε σε Ένα Πανέμορφο Μεσογειακό Εξοχικό στο Κάπρι

Αυτό το υπέροχο εξοχικό στο Κάπρι μπορεί να έχει υπέροχη θέα αλλά αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι η απαράμιλλη νησιώτικη κομψότητά του.

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά η αναζήτηση εξοχικού στο μεσογειακό Κάπρι, ένα μικροσκοπικό νησί στα ανοιχτά της ακτής Αμάλφι στην Νότια Ιταλία που έχει χαρακτηριστεί το κέντρο της ιταλικής dolce vita και αποτελούσε δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μπορεί να πάρει μήνες, χρόνια… ακόμα και δεκαετίες. Όμως, για έναν επίμονο δικηγόρο από τη Νάπολη, ο οποίος υπήρξε σταθερά θερινός κάτοικος του νησιού από το 1991, η εύρεση κι η αγορά του κατάλληλου σπιτιού στο νησί αποτέλεσε σκοπό ζωής.

Ο ίδιος δηλώνει ότι από τότε που πρωτοπάτησε το πόδι του στο Κάπρι -κι έκανε την πρώτη του βουτιά-στα καταγάλανα νερά του, άρχισε να ψάχνει για το ιδανικό εξοχικό το οποίο θα φιλοξενούσε εκείνον και την οικογένειά του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

thehomeissue_caprihome002

 

Για πολλά χρόνια, μάλιστα, οι προσπάθειές του αποδείχθηκαν άκαρπες μιας και κανένα από τα σπίτια που έβλεπε, δεν ικανοποιούσαν το ιδιαίτερο γούστο του. Όλα αυτά μέχρι την τελευταία ημέρα της παραμονής του στο νησί το 2000 οπότε και ένας φίλος του τον ενημέρωσε για την πώληση μιας παλιάς βίλας του 19ου αιώνα στο Ανακάπρι, την ορεινή και πιο βραχώδη περιοχή του νησιού.

thehomeissue_caprihome010

 

Μάλιστα, το εξοχικό δεσπόζει μέσα μια καταπράσινη έκταση πάνω από την Γαλάζια Σπηλιά (Blue Grotto), ένα εντυπωσιακό θαλάσσιο σπήλαιο που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού. Ο δικηγόρος της ιστορίας μας έσπευσε να δει το σπίτι άμεσα και, όταν αντίκρισε την υπέροχη θέα που διαθέτει προς το Κόλπο της Νάπολης, αποφάσισε να κάνει στην τότε ιδιοκτήτρια της βίλας μια προσφορά που δε θα μπορούσε να αρνηθεί.

thehomeissue_caprihome011

 

Κι όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακαίνιση του σπιτιού και η μετατροπή του σε ένα κομψό και λειτουργικό εξοχικό, φυσικά, ξεκίνησε άμεσα. Οι αλλαγές που έγιναν στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της κατοικίας είναι ελάχιστες: μοναδική εξαίρεση αποτελεί η δημιουργία επιπλέον δωματίων για τους φιλοξενούμενους της οικογένειας.

thehomeissue_caprihome003
Όλα τα έπιπλα του σπιτιού είναι αντίκες και προέρχονται από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη.

thehomeissue_caprihome008

 

Αλλά, ακόμα και μετά την ανακαίνισή του, το εξοχικό αποτελεί επιτομή της νησιώτικης απλότητας και κομψότητας με τους λευκούς τοίχους, τα πέτρινα δάπεδα και τις τοξωτές καμάρες να κυριαρχούν.

Στόχος του ιδιοκτήτη για τη διακόσμηση του εξοχικού ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο όλοι νιώθουν οικεία.
Στόχος του ιδιοκτήτη για τη διακόσμηση του εξοχικού ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο όλοι νιώθουν οικεία.
Το σιδερένιο coffee table και το τιρκουάζ χαλί φέρνουν χαρίζουν ναυτικό ύφος στο καθιστικό.
Το σιδερένιο coffee table και το τιρκουάζ χαλί φέρνουν χαρίζουν ναυτικό ύφος στο καθιστικό.

Παράλληλα, τα έπιπλα-αντίκες, εκ των οποίων τα περισσότερα αποτελούν ευρήματα του ιδιοκτήτη του εξοχικού και προέρχονται από την προσωπική συλλογή του, και τα ιδιαίτερα διακοσμητικά κάδρα, βάζα κι αξεσουάρ, τα οποία κοσμούν το σπίτι, ενισχύουν το νησιώτικο ύφος του σπιτιού και του δίνουν ένα ζεστό ρετρό χαρακτήρα.

Ακόμα και τα κάδρα αυτού του υπνοδωματίου αντανακλούν το χαλαρό, νησιώτικο ύφος του σπιτιού.
Ακόμα και τα κάδρα αυτού του υπνοδωματίου αντανακλούν το χαλαρό, νησιώτικο ύφος του σπιτιού.

Όσο για τους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας; Οι μεγάλες βεράντες του έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης του να απολαμβάνει απίστευτη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Τυρρηνικού Πελάγους ενώ, τέλος, ο μεγάλος κήπος του έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο περιβόλι με τις ελιές, τις πορτοκαλιές και τις λεμονιές να φέρνουν -και κυριολεκτικά- άρωμα μεσογειακού καλοκαιριού στο πανέμορφο αυτό εξοχικό.

thehomeissue_caprihome004

Πριν και Μετά: Η Ολική Μεταμόρφωση ενός Μπάνιου

6 Άσχημα Πράγματα που Μπορούν να Ομορφύνουν Πανεύκολα με Λίγη Μπογιά