in

Ένα ξενοδοχείο σε σχήμα φεγγαριού στο Ντουμπάι θα ξεπεράσει τα όρια του συμβατικού design

H εταιρία Moon World Resorts Inc. με έδρα τον Καναδά οραματίζεται ένα ξενοδοχείο σε σχήμα φεγγαριού και αυτό φαίνεται πως δεν είναι ανέφικτο.

Η κατασκευαστική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να χτιστούν όχι ένα αλλά τέσσερα τέτοια, με το πρώτο να είναι στο Ντουμπάι.

Θα είναι φυσικά σε σχήμα φεγγαριού ενώ το σχέδιο προβλέπει ένα κτίριο μεικτής χρήσης ύψους 224 μέτρων. Στο εσωτερικό του, οι επισκέπτες θα βρουν ένα θέρετρο με όλες τις γνωστές υπηρεσίες, εκτός από τις περίπου 300 ιδιωτικές κατοικίες διαθέσιμες προς αγορά.

Τέσσερα ξενοδοχεία σε σχήμα φεγγαριού σε όλο τον κόσμο


Τι εννοούν; Με την ονομασία «Moon», το σχέδιο προβλέπει ένα κτίριο μεικτής χρήσης ύψους 224 μέτρων στο σχήμα του φεγγαριού, φυσικά. Μάλιστα, η κατασκευαστική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να χτιστούν όχι ένα αλλά τέσσερα τέτοια -ένα στη Βόρεια Αμερική, ένα στην Ευρώπη, ένα στη Μέση Ανατολή και ένα στην Ασία-, αναμένοντας ωστόσο ότι το πρώτο θα είναι στο Ντουμπάι.

Αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα τα επίσημα σχέδια, οι ιδρυτές της εταιρείας είναι αισιόδοξοι. «Από αρχιτεκτονική, μηχανική και σχεδιαστική άποψη, το Moon μπορεί να κατασκευαστεί» λέει στο Architectural Digest ο Μάικλ Χέντερσον, συνιδρυτής του Moon.

Ένα πολυτελές θέρετρο που θα έχει όλα όσα μπορεί να φανταστεί κανείς

Πώς θα είναι, όμως, αυτό το ξενοδοχείο; Στο εσωτερικό του, οι επισκέπτες θα βρουν ένα θέρετρο με όλες τις γνωστές υπηρεσίες, εκτός από τις περίπου 300 ιδιωτικές κατοικίες διαθέσιμες προς αγορά. Τα σχέδια της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μια αίθουσα εκδηλώσεων, σπα και πολλά άλλα.

 

Μοναδική εμπειρία: Θα μπορείς να περπατάς στη «σεληνιακή επιφάνεια» έναντι 500 δολαρίων

Ωστόσο, η κύρια ατραξιόν δεν είναι τα δωμάτια ή η πίστα χορού, αλλά μια προσομοίωση σεληνιακής επιφάνειας που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν την αίσθηση της εξερεύνησης του Διαστήματος από πρώτο χέρι. «Το Moon θα αποτελέσει τη γέφυρα, παρέχοντας μια προσιτή και απολύτως αυθεντική εμπειρία διαστημικού τουρισμού που εκατομμύρια λάτρεις σε όλη τη Γη περιμένουν υπομονετικά» λέει ο Χέντερσον.

Η τιμή για να περπατήσεις στη «σεληνιακή επιφάνεια» του ξενοδοχείου θα αγγίζει τα 500 δολάρια το άτομο, σύμφωνα με τον Χέντερσον. Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να καθιερώσει το
Moon ως χώρο εκπαίδευσης για διάφορες διαστημικές υπηρεσίες.

4.000 σουίτες θα περιμένουν τους επισκέπτες τους


Η δομή του ξενοδοχείου αποτελείται από δύο διακριτά τμήματα: έναν σφαιρικό όγκο κατασκευασμένο από τρεις δίσκους και τη σεληνιακή σφαίρα. Στη βάση, οι επισκέπτες θα βρουν το σπα, το συνεδριακό κέντρο και το λόμπι του ξενοδοχείου. Όλες οι σουίτες -συνολικά 4.000- θα βρίσκονται μέσα στη σφαίρα. Κι ενώ καμία δεν θα έχει τα κλασικά παράθυρα προς τον έξω κόσμο, οι σχεδιαστές οραματίζονται ηλεκτρονικά «παράθυρα» που θα δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βλέπουν ό,τι θέλουν.

Βέβαια, όπως για ένα σεληνιακό θέρετρο στο Διάστημα -ή οποιοδήποτε γνήσιο γαλαξιακό ταξίδι-, η υλοποίηση του έργου θα απαιτήσει δισεκατομμύρια δολάρια. «Πιθανοί επενδυτές για το Moon θα είναι μεγάλες, παγκόσμιες, προοδευτικά σκεπτόμενες εταιρείες, ικανές να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του με 5 δισεκατομμύρια δολάρια» εξηγεί ο Χέντερσον, ο οποίος είναι αισιόδοξος πως ο πρώτος αδειούχος θα έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος του 2022.

Κι αν αναρωτιέστε πότε θα μπορούσατε να επισκεφθείτε ένα ξενοδοχείο σε σχήμα φεγγαριού, ο Χέντερσον υπολογίζει, μιλώντας στο CNN, πως το πρώτο θέρετρο Moon World θα ανοίξει πέντε χρόνια αργότερα, το 2027.

iefimerida.gr

Eνα πρώην γραφείο στην καρδιά της Αθήνας μεταμορφώθηκε σε απίστευτο loft με θέα την Ακρόπολη

Ένα Παλιό εγκαταλελειμμένο παρατηρητήριο γίνετε καταφύγιο στην Ουγγαρία