in

Πάρε ένα ψαράκι! Υπάρχουν τόσοι λόγοι…

Στη λίστα με τα καλύτερα κατοικίδια, τα ψάρια δεν έχουν τη θέση που τους αξίζει. Εντελώς άδικο, αφού τα μικρά αυτά πλάσματα κρύβουν ένα σωρό προτερήματα σαν κατοικίδια. Δες κάποια μόνο από αυτά…

Είναι ήσυχα!

Το ξέρουμε ότι λατρεύεις τις γάτες, τα σκυλιά και τα πουλάκια, αλλά έχουν όλα τους φωνητικές χορδές και κάνουν θόρυβο τις πιο ακατάλληλες στιγμές, πχ. όταν προσπαθείς να κοιμηθείς. Όχι όμως τα ψάρια: δεν βγάζουν κιχ, ποτέ.

Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο

Οι σκύλοι και οι γάτες – ακόμα και μικρών διαστάσεων – κάνουν ένα ευρύχωρο διαμέρισμα να φαίνεται μικροσκοπικό χάρη στο φαγητό, τα παιχνίδια και το καλάθι που τους παίρνουμε για να είναι χαρούμενα. Ακόμη και τα πουλιά και τα κουνέλια καταλαμβάνουν κάποιο χώρο με τα κλουβιά τους. Τα ψάρια, αντίθετα, για να είναι ευτυχισμένα έχουν ανάγκη μόνο από μια γυάλα ή ένα ενυδρείο, λίγη τροφή και μπόλικο νερό. Επιπλέον, δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς ότι το ψαράκι σου θα τα κάνει στη γωνία μόλις λείψεις από το σπίτι λίγες ώρες.

Είναι οικονομικά

Οι τετράποδοι φίλοι μας απαιτούν συγκεκριμένη τροφή κι εξαρτήματα περιποίησης για να διατηρείται το σώμα και το τρίχωμά τους υγιές. Οπωσδήποτε δεν κοστίζουν το μήνα όσο τα φαγητά και οι προμήθειες των ανθρώπων αλλά μπορούν να «ελαφρύνουν» σημαντικά το πορτοφόλι σου. Τα ψάρια δεν έχουν ανάγκη από τίποτε από όλα αυτά: αγόρασε μόνο μια ειδική τροφή σε νιφάδες από το κατάστημα και είσαι εντάξει για τους επόμενους μήνες. Το κόστος; Συνήθως λιγότερο από 10 ευρώ.

Επιπλέον, τα ψάρια δεν απαιτούν επισκέψεις στον κτηνίατρο αντίθετα με τους σκύλους και τις γάτες που μακροπρόθεσμα μπορούν να συσσωρεύσουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, λογαριασμούς σε επισκέψεις στον γιατρό.

Δεν έχουν ανάγκη ν’ ασχοληθείς μαζί τους

Ας είμαστε ειλικρινείς για μια στιγμή: Στα ψάρια δεν ενδιαφέρει αν είσαι ή δεν είσαι εκεί. Περνάνε τις μέρες τους με το να κοιμούνται, να τρώνε και να κολυμπάνε χωρίς να τ’ απασχολεί ποιός βρίσκεται στην άλλη πλευρά της γυάλας. Αν αυτό δε σου αρέσει, τότε καλύτερα πάρε μια γάτα ή έναν σκύλο. Αν πάλι θες ένα σούπερ οικονομικό στη συντήρηση κατοικίδιο που είναι όμορφο και γοητευτικό να παρακολουθείς – και που μπορείς ν’ αφήσεις μόνο για ώρες – τότε το ψάρι είναι αυτό που σου ταιριάζει.

Είναι χαλαρωτικά

Τα ψάρια μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα, ακόμη κι όταν δεν έχετε άμεση επαφή. Έχει αποδειχτεί ότι η κίνηση που κάνουν όταν κολυμπάνε δημιουργούν στους ιδιοκτήτες μια αίσθηση χαλάρωσης. Μέσα στο χρόνο, αυτή η ανακούφιση βοηθά στη μείωση του στρες και σου προσφέρει ένα νέο επίκεντρο προσοχής πέρα από τον ληγμένο λογαριασμό της πιστωτικής σου που κάθεται στο γραφείο σου.

Διακόσμησε το πιο μικρό χολ με αυτούς τους δημιουργικούς τρόπους

Mπανιέρα που λάμπει στο σκοτάδι!